MINISTER ZA GOVORE

Zalar veselo ministruje in praznuje

Objavljeno 22. december 2011 15.24 | Posodobljeno 22. december 2011 15.24 | Piše: K. K.

LDS je izpadla iz politike, njen minister Aleš Zalar pa še kar v dvojni funkciji.

Aleš Zalar

LJUBLJANA – Čeprav stara vlada opravlja le še tekoče posle, je dvojni minister – za pravosodje in notranje zadeve – Aleš Zalar na funkciji še v polni pari. Njegovi stranki, katere podpredsednik je bil, LDS, so volivci pred dvema dobrima tednoma odrekli zapanje.

Malce notranji minister

Zalar je bil tako danes dopoldan nadvse aktiven notranji minister. Žural ga je na 40-letnici preventivno-vzgojnega dela na področju varnosti cestnega prometa. Na današnji dan pred 40 leti, 22. decembra 1971, je bil ustanovljen Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Kljub polomu na volitvah je Zalar še vedno poln idej, kaj naj počne vlada, saj je dejal: »Pred novo vlado je priprava novega nacionalnega programa varnosti cestnega prometa 2012–2021, ki mora slediti evropskemu konceptu varnosti cestnega prometa. Ta zasleduje cilj prepoloviti število mrtvih na evropskih in tudi slovenskih cestah.«

Pa tudi minister za pravosodje

Zalar je danes tudi malce minister za pravosodje. Udeležil se mednarodne znanstvene konference z naslovom Dvajset let Ustave Republike Slovenije: pomen ustavnosti in ustavna demokracija, ki sta jo ob dvajseti obletnici samostojnosti Republike Slovenije in sprejetja njene Ustave organizirala Ustavno sodišče RS in Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani.

Deli s prijatelji