NA KOŽO

Zakaj se sfiži, česar se dotakne Katarina Kresal

Objavljeno 22. februar 2012 23.30 | Posodobljeno 22. februar 2012 23.30 | Piše: Ksenija Koren

Volivci očitno
v v NLP ne 
verjamejo.

Ksenija Koren

Katarini Kresal pri naskakovanju politike preostane samo še dvoje. Magija ali pa ji bo moral kdo povedati, da NLP ni kompliment, da je uničila blagovno znamko LDS in da je v politiki bolje kot zrcalce, ki ti zmeraj laska, imeti ob sebi ljudi, ki ti znajo povedati, kaj bi lahko naredil bolje (in ušesa, ki so to pripravljena slišati, ne zgolj uhljev, da nanje obesiš diamantke). Potop LDS pod taktirko Kresalove lahko pomeni le, da so krive temne sile, kot, denimo, pri Harryju Potterju, pa Kresalova ni kriva ničesar ali pa Kresalova pri celotni kalvariji le ni bila (N)edolžna, (L)epa in (P)ametna.

Vsak novi politični korak Kresalove kaže, da je realna (samo)podoba ne zanima in raje verjame v nerealno. Kar lahko imenujemo tudi zaverovanost vase oziroma v podobo, ki so ji jo očitno prodali piarovski svetovalci. A kar kupi Katarina, javnosti očitno ni mogoče prodati.

Stranke ji ni uspelo niti približno spraviti iz dolgov, spravila pa jo je iz parlamenta. Za piko na i pa je v težave v nedeljo spravila še ustvarjalce razvedrilne televizijske oddaje. Končno so za politični polom Katarine Kresal krivi volivci. Volivci očitno v NLP ne verjamejo. In zato 4. decembra niso obkrožali številke pred stranko, ki si jo je podredila Kresalova.

Je pa fenomen političnega fiaska Kresalove zanimiv z vidika žensk in politike. Igrala je po moških principih, a kadar ji z brezkompromisnostjo in ostrino ni šlo, je pred mediji planila v jok. Hotela bi biti Angela Merkel, ki z levico tolče po mizi, a je imela v desnici za vsak primer robček, s katerim je po potrebi, če se ji je ostrina povrnila z ostrino, obrisala solze. Časi cenene propagande so minili in Kresalova je izvisela na volitvah, ki so sicer rekordne po številu v parlament izvoljenih žensk. Lahko, če bi ji to seveda pustili, po LDS na lokalnih volitvah v prestolnici potopi še Pozitivno Slovenijo? Njene dobre prijateljice Maše Kociper se je po fiasku pri brezglavem naskakovanju položaja predsednice parlamenta v hiši demokracije že prijela oznaka ženske, ki je potopila Zorana Jankovića.

Deli s prijatelji