SKRHANO

Zakaj je počilo med Bogovičem in »grebatorsko« Opečevo

Objavljeno 24. julij 2014 15.34 | Posodobljeno 24. julij 2014 15.34 | Piše: T. L.

Povod naj bi se skrival v denarju in ozadju, ki naj bi priganjalo mlado Jasmino Opec.

SLS v času kampanje za evropske volitve.

LJUBLJANA – Za kar precej povolilne drame so v teh dneh poskrbeli v stranki SLS Franca Bogoviča. Tako vroče je postalo, da se je po prvotni odločitvi Bogoviča, da odstopi z mesta predsednika stranke, vnel prepir med njim kot predsednikom ter podpredsedniki stranke, saj ena od treh – Jasmina Opec – naj ne bi bila pripravljena odstopiti s podpredsedniškega mesta, kar bi pomenilo, da bi začasno postala predsednica stranke. 

No, stranka začasno ohranja svoje vodstvo, Opečeva pa si je po prvotni napovedi, da zapušča stranko SLS, premislila in je po manj kot 24 urah sporočila, da v stranki ostaja. Dodala je, da je mesto predsednice stranke ne zanima. 

Kaj je bilo v ozadju

Zdaj pa spletni Požareport piše o domnevnem ozadju dogajanja na burni ponedeljkovi seji SLS. Pravi razlog in povod za odstop Jasmine Opec ter njene grožnje z izstopom iz stranke naj ne bi bili politični pritiski, ampak denar. Menda je bilo na seji glavnega odbora mirno do trenutka, ko je beseda nanesla na denar. Bogovič naj bi razkril stroške nedavne predvolilne kampanje in dolgove stranke, Opečevo pa obtožil komolčarstva, 'grebatorstva' in ozadja, ki jo priganja. Opečeva se je menda odzvala, ko ji je Bogovič javno očital porabljenih enajst tisoč evrov za kampanjo v Prekmurju, in v tem trenutku naj bi oba izgubila živce, so za portal še povedali viri.

Kdo naj bi iz ozadja priganjal Opečevo, sicer tudi predsednico pomladka Slovenske ljudske stranke, imenovanega Nova generacija? To naj bi bil njen intimni spremljevalec Tibor Vöröš, vodja Nove generacije iz Pomurja, še poroča portal. 

Deli s prijatelji