SREČANJA

Zakaj Janković pije kavo s Škrabcem?

Objavljeno 08. avgust 2013 10.25 | Posodobljeno 08. avgust 2013 10.20 | Piše: D. P.

»Posel bo dobil tisti, ki bo ponudil plinsko-parno enoto moči 75 megavatov, in sicer za nižjo ceno, v najkrajšem roku in ob najugodnejšem financiranju.«

Zoran Janković in Janez Škrabec (fotografija je arhivska).

LJUBLJANA, UMAG – Ko za isto mizo ob kavi v Istri sedeta Zoran Janković in Janez Škrabec, to že ne more biti naključje ali pač. »Gre le za srečanje, ne pa za nikakršno lobiranje,« je o zadevi povedal Škrabec za Finance. Njegovo podjetje Riko je v zadnjem času od­ mestne občine Ljubljana (MOL) dobilo 40 milijonov evrov vreden posel (čistilna naprava), kandidiral pa bo še za dobavo turboagregata in utilizatorja za novo plinsko-parno enoto. Vrednost celotnega posla ocenjujejo na 100 milijonov.

Ljubljanski župan je potrdil, da sta se Škrabcem v zadnjem času večkrat srečala. Beseda je tekla o donatorstvu Festivalu Ljubljana in zgoraj omenjenem poslu s čistilno napravo. O 100-milijonskem izzivu menda nista govorila. »Posel bo dobil tisti, ki bo ponudil plinsko-parno enoto moči 75 megavatov, in sicer za nižjo ceno, v najkrajšem roku in ob najugodnejšem financiranju,« je jasen Janković.

Deli s prijatelji