PRED ODHODOM

Zahvala: Žerjav svojemu človeku ponudil službo v Švici

Objavljeno 22. februar 2013 12.06 | Posodobljeno 22. februar 2013 11.43 | Piše: Mo. S.

Aleša Veharja (SLS) bo zaposlilo zunanje ministrstvo.

Radovan Žerjav

LJUBLJANA – Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je tik pred izstopom iz koalicije svojemu strankarskemu kolegu ponudil službo v Ženevi. Na ministrstvu so sicer v začetku tedna potrdili, da nobenega od tistih, ki so tja prišli skupaj z Žerjavom, ne bodo zaposlili za nedoločen čas, o tem, da bo enega od njih, sicer za določen čas, zaposlilo zunanje ministrstvo, pa so molčali.

V Švico odhaja Vehar

Gre za Aleša Veharja, ki je bil nekoč sekretar poslanske skupine SLS, nato pa sekretar v sektorju za internacionalizacijo na gospodarskem ministrstvu. Pred kratkim je za določen čas postal sekretar na direktoratu za turizem in internacionalizacijo, so potrdili na ministrstvu.

A pri OZN v Ženevi že od decembra ostaja nepokrito področje sodelovanja z mednarodnimi organizacijami na področju ekonomskih zadev. »Zaradi navedenega je ministrstvo za zunanje zadeve ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pozvalo, da čim prej zagotovi nadomestnega kandidata skupaj s finančnimi sredstvi in z delovnim mestom,« so zapisali, ministrstvo pa je predlagalo Veharja. Ta bo tudi v tujini opravljal delo za določen čas, najdlje do izteka dobe njegovega imenovanja na položaj, so za Finance še pojasnili na Žerjavovem ministrstvu.

Deli s prijatelji