POŽAR

Zagorelo nad starim gradom, poletel tudi helikopter vojske

Čez noč bo na delu požarna straža.
Fotografija: Zgorel je približno hektar (simbolična fotografija). FOTO: Handout, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Zgorel je približno hektar (simbolična fotografija). FOTO: Handout, Reuters Pictures

Ob 11.05 so občani iz Vipave opazili gozdni požar v bližini starega vipavskega gradu na relaciji med Vipavo in Vrhpoljem. Ogenj je zajel približni hektar gozdne površine.

Posredovali so gasilci PGD Vipava, PGD Vrhpolje, PGD Podnanos, PGD Ajdovščina in PGD Selo. Zaradi težko dostopnega terena in napovedane burje je poveljnik OŠCZ Ajdovščina zaprosil za pomoč helikopterja. Helikopter Slovenske vojske je prispel na kraj dogodka okoli 15. ure in začel gasiti. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki so dostavili bazen za vodo. Gašenju so se kasneje pridružili še gasilci PGD Col in gasilci GRC Ajdovščina. Požar so pogasili in gašenje ob 18.00 zaključili. Na požarišču ostaja požarna straža. 



Pogorelo je za dober hektar veliko gozdnato območje na precej nedostopnem terenu. 

»Srečo smo imeli, da je bilo to med dvema gozdnima cestama, kar nam je nekako omogočilo dostop do požara. Gorela sta predvsem podrastje in suha trava,« je povedal vodja intervencije Adam Žagar iz PGD Vipava.

Vzrok požara ni znan, Žagar pa je povedal, da na požarišču niso našli nobenega dokaza, da bi bil požar morebiti podtaknjen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije