POHVALJENA NA OBISKU

Zadovoljna Bratuškova: Cameron nas je pohvalil

Objavljeno 23. april 2014 23.21 | Posodobljeno 23. april 2014 23.21 | Piše: STA, Mo. S.

Predsednica vlade Alenka Bratušek in finančni minister Uroš Čufer sta v Veliki Britaniji predstavila tudi reforme, ki jih je Slovenija izvedla.

»Predsednik Vlade Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske David Cameron je čestital slovenski vladi za uspešno izpeljane ukrepe,« je ob tej fotografiji zapisala Bratuškova.

LONDON, LJUBLJANA – »Britanski premier David Cameron je potrdil, 'da smo v preteklem letu v naši državi opravili ogromno dela',« je danes po pogovorih na Downing Streetu v Londonu povedala slovenska premierka Alenka Bratušek.

V več kot polurnem pogovoru sta se sicer posvetila še prihajajočim evropskim volitvam, pa tudi ukrajinski krizi in položaju v BiH. Kot je Bratuškova povedala po koncu dvodnevnega delovnega obiska v Londonu, je s pogovori zadovoljna. Dejala je, da ji rezultati obiska dajejo veliko spodbude za delo naprej.

Spremljal jo je Čufer

V ospredju njenega obiska, na katerem jo je spremljal tudi finančni minister Uroš Čufer, je bila predvsem predstavitev reform, ki jih je izvedla Slovenija, finančne in gospodarske politike v državi ter privatizacije. Danes dopoldne sta to v londonskem Cityju razlagala tudi skupini potencialnih vlagateljev, predvsem predstavnikom različnih finančnih institucij.

»Tudi tam smo bili deležni pohval za to, kar smo naredili. Vsi priznavajo, da je bilo narejeno veliko delo, hkrati pa se tudi strinjajo z nami, da nas kar nekaj dela v prihodnosti še čaka. Tega se zavedamo tudi mi,« je povedala premierka.

Govorila sta tudi o Ukrajini

S Cameronom sta sicer govorila tudi o bližajočih se volitvah v Evropski parlament in o prihodnosti EU. »Pogovarjala sva se tudi o krizi v Ukrajini in o posledicah, ki bi jih uvedba morebitnih gospodarskih sankcij prinesla,« je dejala. Potrdila je, da se v EU že pripravlja nov paket sankcij proti Rusiji, kar so voditelji članic sicer napovedali že na zadnjem vrhu EU. »Tedaj smo rekli, da bodo sledile, če pride do novega zaostrovanja,« je še pojasnila.

Sicer pa so odnosi med državama odlični, kar nakazuje tudi čas, ki ga je Cameron posvetil srečanju z Bratuškovo. »To dokazuje, da so odnosi odlični, ni pa to kar samoumevno,« je poudarila premierka.

Deli s prijatelji