IŠČE KUPCE

Zadolženi Rajko Hrvatič na veliko prodaja

Objavljeno 20. december 2013 14.26 | Posodobljeno 20. december 2013 14.26 | Piše: T. L.

Finančne zagate nekoč enega od najbogatejših Slovencev.

Rajko se bo od naziva najbolj zaželenega samca po dolgem času poslovil

PIRAN – Nekoč eden od najbogatejših Slovencev Rajko Hrvatič zaradi finančnih zagat išče kupce za svojo lastnino. Tako so v četrtek na piranskem okrajnem sodišču na predlog upnika Rajka Hrvatiča prodajali nepremičnino nad Portorožem, s katero naj bi poplačal slabih osem tisočakov dolga, poroča Žurnal24.

»Hrvatič je zaradi svojih naložb v vrednostne papirje v preteklosti, za katere se je za nekaj milijonov evrov tudi zadolžil pri bankah, v hudih finančnih težavah in se poskuša rešiti na vse mogoče načine,« so za časnik komentirali ljudje iz njegovega kroga, medtem ko se je Hrvatič zavil v molk.

Ceno vile znižal za približno dva milijona evrov

Poslovnež prodaja svojo razkošno vilo nad Portorožem, na katero je vknjižena maksimalna hipoteka Deželne banke Slovenije (DBS) v znesku petih milijonov evrov, naknadno je na to nepremičnino vpisal še zemljiškoknjižni dolg v znesku osmih milijonov evrov. Geodetska uprava je sicer vrednost vile ocenila na slabih 700 tisočakov. Medtem ko smo septembra poročali, da 1460 kvadratnih metrov veliko vilo prodaja za šest milijonov evrov,image je Hrvatič zdaj ceno že znižal, saj jo prodaja za okoli štiri milijone evrov. 

Kupca pa išče tudi za igralni salon (za koliko ga prodaja, ni znano) in poslovni objekt na Škofijah. Za slednjega je postavil ceno 1,8 milijona evrov. Po podatkih zemljiške knjige je na premoženju na Škofijah vpisal dve hipoteki v skupnem znesku 3,3 milijona evrov, in sicer za posojili Volksbank in Sberbank.

Deli s prijatelji