TERNA

Zadel Jože, likala bo Ana

Objavljeno 07. junij 2012 09.39 | Posodobljeno 07. junij 2012 09.39 | Piše: Oste Bakal

Jožef Rous iz Beltincev je likalnik takoj prepustil ženi.

BELTINCI – Potem ko se je v začetku tedna dobitka v nagradni igri Slovenskih novic, zdaj že vsem dobro znani Terni, veselila Marija Casar iz Murske Sobote, je sreča naslednji dan obiskala Ano Rous iz Beltincev. In čeprav je tam veliko ljudi s tem priimkom, ni bilo težko najti lepe in velike hiše v Finžgarjevi ulici 1 a, kjer z dvema otrokoma in vnukinjo živita Jožef in Ana Rous, oba sta zakorakala že v šesto desetletje. Jožef je zaposlen v lendavskem Varstroju, Ana pa je, potem ko je bila vrsto let zaposlena v soboški Muri in nato nekaj časa v beltinskem vrtcu, zdaj brez službe. No, kljub temu ima veliko dela s pospravljanjem hiše pa na vrtu, z varovanjem vnukinje, kuhanjem ... in likanjem. In Terna ji je namenila ravno likalnik, ki bo seveda zelo dobrodošel.

Novice na njun dom prihajajo že vrsto let, in čeprav je uradni naročnik Jožef, je nagrado z zadovoljstvom prepustil Ani, saj pravi, da bo ona tista, ki bo kot doslej tudi v bodoče likala. »Rada likam, to mi ni težko,« se nasmeji Ana, ki doslej ni imela veliko sreče z nagradami – Jože sicer rešuje veliko križank in številne pošilja na njeno ime. V zadnjem letu se je to spremenilo, dvakrat je dobila manjši nagradi za križanko, zdaj pa še likalnik. Upa, da bo z nekoliko več sreče dobila še zaposlitev, a kljub temu: »Srečni smo lahko, da smo zdravi.«

Terna seveda obdaruje naprej, naša naročnica Andreja Struna s Potovega Vrha je prejela sušilnik za lase, Viljem Slavic iz Lipovcev, prav tako naročnik, je zadel bon Zlatarne Celje za 40 evrov, naročnica Nada Lesjak iz Zgornjega Negonja pa bo lahko likala z novim likalnikom. Pri vse tem je najlepše, da se je Terna šele dobro začela.

Deli s prijatelji