VREME JE UDARILO

Začelo se je: v Vipavi zaprli šolo in vrtec, jutri pouk odpade

Objavljeno 05. februar 2015 11.33 | Posodobljeno 05. februar 2015 11.34 | Piše: A. L.

Sunki burje bodo segali tudi nad 140 kilometrov na uro, pričakujejo velike snežne zamete.

Simbolična fotografija.

VIPAVA – Danes ob 10. uri je štab Civilne zaščite občine Vipava zaradi napovedi orkanske burje s sneženjem med 5. in 7. februarjem sprejel sklep in uveljavil zaporo osnovnih in srednjih šol na območju občine Vipava in Varstveno delovnega centra, enota Vipava, za četrtek in petek. 

Okoli 11. ure bodo šolarje pobrali in odpeljali domov, saj se bo kasneje burja okrepila – sunki bodo segali tudi nad 140 kilometrov na uro. Pričakujejo okoli 20 centimetrov snega, mogoči pa bodo tudi veliki snežni zameti. Kot so povedali v štabu, se na škofijski gimnaziji še odločajo, kako bodo ravnali.


Velenje: šole zaprli, proslavo odpovedali

»Po zadnji vremenski napovedi bodo tudi na našem območju do jutri zvečer zapadle večje količine snega. Razglašen je rdeči alarm, zato odpovedujemo za jutri napovedano osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Slovesnost bomo pripravili v prihodnjem tednu.

Pouka v velenjskih osnovnih šolah in na Šolskem centru Velenje jutri, 6. februarja 2015, ne bo. Odpovedani so tudi vsi šolski prevozi. Varstvo otrok bo zagotovljeno na vseh šolah in podružnicah, razen na podružnicah v Cirkovcah in Plešivcu, kjer je manjše število otrok, ki bodo ostali doma.

Vse enote Vrtca Velenje bodo jutri normalno odprte. Zaprt bo le vrtec v Cirkovcah,« so zapisali na spletni strani velenjske občine.

Burja zaprla cesto

Od 9.35 dalje velja na odseku hitre ceste med priključkom Ajdovščina in izvozom Selo (v občini Ajdovščina) zaradi močnejše burje (med 130 in 150 kilometri na uro) zapora prometa III. stopnje. Poleg vozil iz zapore II. stopnje velja ta še za avtobuse ter tudi omejitev hitrosti za ostala tovorna vozila na 40 kilometrov na uro.

Odkrilo je streho

Iz Ajdovščine poročajo, da je okoli 10.20 odkrilo nadstrešek objekta na Goriški cesti. Vsem svetujemo previdnost.

Kako je pri vas? Pošljite nam fotografije, objavili jih bomo.

Deli s prijatelji