PO SLOVENIJI

Začelo se je: neurje podiralo drevesa

Objavljeno 23. julij 2017 18.24 | Posodobljeno 23. julij 2017 23.13 | Piše: Ma. M.

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo.

METLIKA – Agencija RS za okolje (Arso) je nekaj dni opozarjala na nedeljsko popoldansko in večerno vreme ter ponekod napovedovala nevihte in točo. Napovedi se že uresničujejo.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je ob 15.59 na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki močan veter podrl in poškodoval več dreves. Gasilci PGD Metlika so očistili viseče veje, ki so ogrožale mimoidoče na območju kopališča. Stanje bodo jutri dokončno sanirali delavci Komunale Metlika.

Ob 15.53 je občino Črna na Koroškem zajelo neurje z vetrom in dežjem. Nad cesto v Bistri se je sprožil zemeljski plaz dolžine 150 metrov, v katerem je približno 60 kubičnih metrov zemlje in dreves ter zaprl lokalno cesto za promet v smeri Bistra–Najevska lipa proti Smrekovcu. Mesto plazu si je ogledala županja, gasilci PGD Črna na Koroškem pa so na cesto postavili opozorilno signalizacijo. Jutri bodo plaz sanirali s pomočjo gradbene mehanizacije.

Ob 15.56 je v središču v Črni na Koroškem meteorna voda zalivala kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, očistili odtočni kanal in preprečili nadaljnje zastajanje vode.

Ob 16.19 je meteorna voda zalila dve stanovanjski hiši v Rančah (občina Rače - Fram). Posredovali so gasilci PGD Fram, izčrpali vodo iz obeh stanovanjskih objektov in očistili kanalizacijske jaške na cestišču.

Ob 18.50 je na Prešernovi ulici na Ptuju močan veter razkril del strehe večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Ptuj so pričvrstili odkrito pločevinasto kritino na površini okoli 12 kvadratnih metrov, so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.


Zaradi toče so na nekaterih območjih izdali rdeča in oranžna opozorila.
image

Je tudi pri vas neurje? Pošljite nam fotografijo ali video.    

Deli s prijatelji