VREME

Začelo se je: neurje iz zahodne Evrope že pri nas

Objavljeno 20. maj 2015 16.02 | Posodobljeno 20. maj 2015 14.53 | Piše: D. P., T. L.

Današnji dan bo v znamenju neviht in ploh, v noči na jutri se bodo padavine razširile nad vso državo, napoveduje Arso.

Nadaljevalo se bo nestanovitno vreme.

LJUBLJANA – Po nekaj sončnih dneh se bo vreme poslabšalo, po državi pa se že širijo padavine. Prihajajo z zahoda, sprva pa bosta na udaru zahodni in osrednji del države. Tudi Ljubljana je že dobila hitro in močno pošiljko padavin. 

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodni in severni Sloveniji bo več oblačnosti in pojavljale se bodo krajevne padavine, delno nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad vso državo. Jutri bo oblačno, deževno in hladneje. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 12.

Grmelo bo

»Današnji dan bo v znamenju neviht in ploh, v noči na jutri se bodo padavine razširile nad vso državo. V četrtek se nam obeta močan dež, ohladilo se bo,« je povedal dežurni vremenoslovec Uroš Strajnar.

Nedelja suha

»Petek in sobota bosta deževna, nedelja pa bo za odtenek boljša. Sonca sicer še ne bo, bo pa suho,« so še povedali v Agenciji RS za okolje in prostor.

Radarska slika padavin (vir: Arso)


Nad srednjo Evropo je ciklonsko območje s hladno fronto, ki bo zvečer dosegla naše kraje. Z jugozahodnim vetrom k nam doteka topel in vse bolj vlažen zrak.
 

 

Deli s prijatelji