PREVOZ

Za žurerje na voljo kuponi za taksi

Objavljeno 05. marec 2012 23.40 | Posodobljeno 05. marec 2012 23.40 | Piše: Mo. S.

Če veste, da po zabavi ne boste ostali trezni, si lahko vnaprej priskrbite kupone za prevoz.

LJUBLJANA – Oblasti že dlje časa opozarjajo na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, akciji, s pomočjo katere bi bili udeleženci v prometu čim varnejši, pa se je sčasoma pridružilo precej različnih organizacij.

Kuponi za mlade

Eden od zadnjih projektov je tudi After taxi, s katerim želijo zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi vpliva alkohola. After taxi namreč mladim od 16 do 30 let, ki zabavo vnaprej načrtujejo, ponuja kupone za subvencionirani prevoz s taksijem.

Preden lahko kupone sploh uporabljate, si morate priskrbeti člansko izkaznico s pripadajočimi kuponi, so zapisali na svoji spletni strani aftertaxi.si. »Če so tvoji prijatelji mlajši, starejši ali še nimajo izkaznice After taxi, se prav tako lahko peljejo s teboj,« še dodajajo.

Kako do kuponov?

Najprej je na spletni strani treba izpolniti prijavni obrazec, s katerimi za dva tedna naprej rezervirate kupone, izkaznico in pet kuponov v skupni vrednosti 20 evrov pa lahko prevzamete na več infotočkah v Ljubljani in Mariboru. Prodajalci kuponov vašim bratom, sestram ali prijateljem ne bodo zaupali, zato je obvezno, da jih dvignete osebno, ali pa jih za vas prevzamejo vaši starši.

Pravila

Kupone lahko uporabljate od četrtka do nedelje med polnočjo in sedmo uro zjutraj, in sicer tako, da pokličete izbrano taksijsko službo (tisto, ki projekt seveda podpira), pri kateri unovčite kupone in si tako znižate stroške prevoza s taksijem. Če je znesek večji, kot znaša en kupon, morate taksistu seveda priložiti še kakšnega, ob tem pa mu pokazati tudi svojo izkaznico After taxi. Na spletni strani opozarjajo še, da ste lahko imetnik kuponov le enkrat letno.

Upamo, da bo to vsaj malo pripomoglo k zmanjševanju prometnih nesreč in da se bo zgoraj omenjena birokracija izplačala.

Deli s prijatelji