KRŠITVE

Za zdaj 32 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

Objavljeno 25. maj 2014 17.30 | Posodobljeno 25. maj 2014 19.20 | Piše: STA, M. U.

Največ prijav je iz Osrednjeslovenske regije.

Na ministrstvu za notranje zadeve deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

LJUBLJANA – Od začetka volilnega molka, ki se je začel v petek ob polnoči, je dežurna služba ministrstva za notranje zadeve (MNZ) danes do 14.30 prejela skupaj 32 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Inšpektorat trenutno obravnava štiri zadeve, so sporočili z MNZ. V 16 primerih prijava ni bila podana oziroma je bilo takoj ugotovljeno, da ne gre za kršitev volilnega molka.
 

Največ prijav prišlo iz Osrednjeslovenske regije

Na podlagi ostalih 16 prijav, ki so se nanašale na deljenje volilnega materiala, objavo na spletni strani, pošiljanje telefonskih sporočil, objavo na družbenih omrežjih ter plakatiranje, objavo na TV in agitacijo, pa inšpektorat trenutno obravnava štiri zadeve. V preostalih 12 primerih namreč ni bilo ugotovljenih elementov kršitev volilnega molka oziroma zaradi različnih okoliščin ne bi bila smotrna uvedba postopka o prekršku. Kot še navajajo na MNZ, je največ prijav prišlo iz Osrednjeslovenske regije, in sicer šest.
 

Še do 19. ure molk

Volilni molk, ki se je začel v petek ob polnoči, bo sicer trajal do zaprtja volišč ob 19. uri. Prijave domnevnih kršitev volilnega molka do zaprtja volišč sprejema dežurna služba ministrstva za notranje zadeve na številki dežurne službe Inšpektorata RS za notranje zadeve 080 21 13.

Deli s prijatelji