TERNA

Za začetek pralni stroj

Objavljeno 06. junij 2012 09.24 | Posodobljeno 05. junij 2012 20.47 | Piše: Lovro Kastelic

Nagradna igra Slovenskih novic Terna spet bogato obdaruje.

Terna: s preprostim gibom do bogatih nagrad! Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Terna nagrajuje! To je jasno, kot je beli dan. Veste, pa vam sploh ni treba biti prepametni, premočni, oh in sploh, pre- in še enkrat pre-, potrebujete le odločnost in vztrajnost. Odločnost, da vzamete izvod Slovenskih novic, ter vztrajnost, da iz dneva v dan z naslovnice svojega časopisa odstranjujete nagradne kupone, saj veste, te znamenite Ternine nalepke. Z nekaj sreče boste že v naslednjem trenutku vsaj tako zadovoljni, kot so bili naši naročniki, denimo Jože Mirt z Žigrskega Vrha, ki ga je osrečil Boschev pralni stroj, ali pa Marija Casar iz Murske Sobote ter Marjan Hrustl iz Podkraja.

Podkraj je pri Šentilju, ta Šentilj pa je pri Velenju. Ne težimo vam, zgolj umeščamo. Da boste vedeli, kje je sreča našla našega dolgoletnega naročnika. Marjan Hrustl je upokojenec, kar pa še ne pomeni, da je zdaj kaj manj aktiven. Nemara še bolj. Nekdanji šofer, deklica za vse, kot nekoliko podcenjujoče pristavi 64-letni Marjan, ima ogromno hobijev. Zapriseženi pohodnik je že od nekdaj zaljubljen v gore. In kulturo. Pri kulturno-prosvetnem društvu je tako scenski mojster kot režiser. Njegova domena je predvsem režija glasbenih dogodkov. Sicer pa je Marjan tudi ključar pa še mežnar povrhu. Cerkev sv. Tilna brez njega pač ne more. Ob pomoči žene Mire je prišel do sušilnika za lase, fena po domače. Nasmehnil se je od srca: »Las niti ni več dosti na moji glavi, bo pa zato prišla žena na svoj račun!«

Kaj pa je zadela Marija Casar, upokojenka iz Murske Sobote? Ta, ki je pri jutranji kavi odstranila nagradni kupon v obliki nalepke? Ta, ki je bila dolga leta kuhinjska pomočnica v domu starejših občanov v Rakičanu. »Komaj nekaj mesecev sem naročena na Novice, pa sem že zadela,« je zmagovito izrekla. No, kaj je torej zadela? Bon Zlatarne Celje v vrednosti 40 evrov! Podobno kot tudi Franc Remšak iz Zgornjih Grušovelj v Savinjski dolini.

Da se še zadnjič vrnemo k Mariji: gospa je zadela točno to, kar potrebuje. Darilo za hčer Nado, ki bo zdaj zdaj diplomirala. Višja medicinska sestra bo odtlej ljudem pomagala »bržkone z novo ogrlico«, je prišepnila njena mati.

Deli s prijatelji