POTRATNI

Za zabavo zapravili 10 socialnih pomoči

Objavljeno 08. december 2011 10.56 | Posodobljeno 08. december 2011 10.19 | Piše: Miha Korsika

Zavod je organiziral srečanje, na katerem so se udeleženci sproščali za vrtoglave zneske.

Za plesalca je zavod odštel 600 evrov.

LJUBLJANA – Čeprav se država in njeni finančniki – državljani – soočamo z največjo finančno krizo v moderni zgodovini in se obetajo ostri rezi v proračunske odlive, nekatere inštitucije kot da živijo na drugem planetu. Ena izmed takih je prav gotovo republiški zavod za zaposlovanje oziroma nezaposlovanje.

Zavod, za katerega je pristojno ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, še pod vodstvom ministra Ivana Svetlika, je namreč organiziral enodnevno strokovno srečanje Prožnost na trgu dela, za katero so odšteli zanje očitno skromnih 36.861,75 evra. Od tega je sicer 40 odstotkov financiral Evropski socialni sklad, in sicer za izobraževanje zaposlenih. Ker pa je enodnevno izobraževanje tako psihično naporno, je moral zavod poskrbeti tudi za zabavo zaposlenih. Na strokovnem izobraževanju so namreč nastopili pevka, plesalca in dva glasbenika. In kakšni so bili izstavljeni računi? Pevka je po podatkih zavoda zaposlene zabavala za 960 evrov, plesalca sta zaslužila 600 evrov, medtem ko sta glasbenika prek avtorske pogodbe prejela vsak po 250 evrov neto. Skupno to znese več kot dva tisočaka, to pomeni dve povprečni slovenski plači oziroma skoraj 10 socialnih pomoči za zabavo.

Plesalci predstavili prožnost?!

Ob tem se je treba vprašati, kako so se zaposleni strokovno izobrazili z njihovimi nastopi. To je odgovor zavoda: »Rdeča nit letošnjega srečanja je bila namreč predstavitev prožnosti kot ene izmed temeljnih kompetenc, ki je pri delu sodelavcev zavoda izjemno pomembna. Navedeno kompetenco so predstavili tako predavatelji kot tudi umetniški izvajalci.« Prožnost zaposlenih so torej predstavili tudi pevka, plesalca in glasbenika?! Čeprav nam ni sicer jasno, kako, vendar lahko le ugibamo.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Kako so se sproščali na strokovnem srečanju?
 

Deli s prijatelji