VREMENSKA

Za vikend po sonce na Obalo, na celini aprilsko

Objavljeno 28. april 2015 14.46 | Posodobljeno 28. april 2015 14.46 | Piše: D. P.

»Glavnina padavin bo padla v noči s petka na soboto, ni pa izključena kakšna ploha v nedeljo. Hkrati bo tudi nekaj sonca. V resnici bo v uvodu v maj prevladovalo aprilsko vreme.«

Kljub poslabšanju nas jeseni še čakajo lepi dnevi.

LJUBLJANA – »Dejansko bo vikend precej stanovitnejši, kot je sprva kazalo. Že v petek se nam bliža vremenska motnja, a bo glavnina ostala severno od Alp. Kljub temu pa bo vplivala na vreme pri nas, nekaj dežja bo,« je o vremenu v prazničnih dneh povedal dežurni prognostik Jure Cedilnik.

Aprilsko bo

»Glavnina padavin bo padla v noči s petka na soboto, ni pa izključena kakšna ploha v nedeljo. Hkrati bo tudi nekaj sonca. V resnici bo v uvodu v maj prevladovalo aprilsko vreme,« je nadaljeval Cedilnik. Po njegovih ocenah bodo padavine enakomerno porazdeljene po državi, najmanj jih bo na Obali.

:: Več o vremenu na posebnem portalu

Dež ne bo motil kresov

Temperature se bodo gibale med 15 in 20 stopinjami Celzija. »Nekaj malega padavin bo le v petek, sobota in nedelja pa bosta suha,« je pritrdil Cedilnik. Prav tako bo suh tudi večer s četrtka na petek, ko bodo po Sloveniji zagoreli prvomajski kresovi. »Dež ne bo motil kresovanja.«

Danes do 19

Danes bo oblačno, občasno bo deževalo. Popoldne bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo dopoldne še pihal severni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj.

Doteka hladen zrak

Nad severnim Sredozemljem, Balkanom in srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto. Popoldne bo k nam od severa začel dotekal nekoliko hladnejši zrak.

Vreme bo breme

Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave. Proti večeru bo splošna obremenitev oslabela, nekateri bolezenski znaki pa bodo še okrepljeni. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost, so še dodali pri Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso).

Deli s prijatelji