ELES

Za štiri leta: na voljo dobro plačano delovno mesto

Objavljeno 13. september 2013 16.32 | Posodobljeno 13. september 2013 16.32 | Piše: STA, T. L.

Eles išče novega direktorja: kandidati morajo imeti najmanj sedmo stopnjo izobrazbe in vsaj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih mestih v velikih gospodarskih družbah.

LJUBLJANA – Sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja Eles je danes objavil javni razpis za prosto delovno mesto direktorja družbe. Tega bo nadzorni svet pod vodstvom Marjana Ravnikarja imenoval za štiriletno mandatno obdobje, na prijave kandidatov pa bodo čakali 15 dni, to je najpozneje do 30. septembra.

Kandidati za direktorja Elesa morajo imeti najmanj sedmo stopnjo izobrazbe tehnične, ekonomske ali pravne smeri ter vsaj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih mestih v velikih gospodarskih družbah, prijavi pa morajo priložiti tudi program dela za mandat.

In še nekaj: plače v elektroenergetiki so v povprečju 40 odstotkov višje od drugih v Sloveniji. 

Türka odnesla črna gradnja

Mesto direktorja Elesa se je izpraznilo, ko je še prejšnji nadzorni svet 1. februarja razrešil Milana Jevšenaka in na njegovo mesto začasno imenoval Vitoslava Türka. Ta je bil sicer tudi med resnimi kandidati za vodenje družbe, a le do afere s svojo črno gradnjo v Parecagu nad Sečovljami, po njej pa je nadzorni svet aprila za največ pol leta kot zastopnika družbe imenoval Janeza Hrovata.

Takratni nadzorni svet je kot razlog za Jevšenakovo razrešitev navedel neustrezno vodenje investicije daljnovoda Beričevo–Krško. Jevšenak je te očitke označil za izmišljotino in napovedal, da bo pravico poiskal na sodišču. Pred dnevi je časnik Dnevnik poročal, da se mu obeta odpravnina, saj naj bi revizija pokazala, da so bili vodstveni in kontrolni postopki pri gradnji omenjenega daljnovoda ustrezni.

Deli s prijatelji