RAZPIS

Za socialno ogrožene študente 45 tisočakov

Objavljeno 13. november 2014 16.11 | Posodobljeno 13. november 2014 16.15 | Piše: STA, P. Pa.

Posameznik lahko prejme pomoč v višini 300 evrov.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Fundacija Študentski tolar Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani pred svetovnim dnevom študentov, ki bo 17. novembra, razpisuje denarno pomoč za socialno ogrožene študente v višini 45.000 evrov. Študentje lahko za pomoč zaprosijo do 5. decembra, posameznik pa lahko prejme pomoč v višini 300 evrov, pojasnjujejo v ŠOU v Ljubljani.

Sredstva za finančno pomoč je zagotovil ŠOU v Ljubljani. V njihovi prostorih bo 27. novembra tudi predstavitev omenjenega razpisa za denarno pomoč, na kateri bodo prosilcem pomagali razrešiti morebitna vprašanja pri oddaji vlog.

Kot so zapisali na ŠOU v Ljubljani, živimo v času, ko se vse preveč ukvarjamo sami s seboj, ko nimamo posluha za sočloveka, ko včasih človeka ob sebi sploh ne opazimo. »A na žalost se v teh kriznih časih ljudje vedno pogosteje znajdemo v stiski, ko potrebujemo pomoč sočloveka, včasih nekoga, ki nam prisluhne in pokaže pot, spet drugič nekoga, ki nam pomaga čisto konkretno,« navajajo. Namen omenjene fundacije je tako pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje njihovega socialnega položaja.

 

Deli s prijatelji