DOMNEVNA PLAGIATORKA

Za SMC Markeževa še kar poslanka in magistrica

Objavljeno 08. april 2015 16.21 | Posodobljeno 08. april 2015 16.29 | Piše: T. L.

Da ima Markeževa težave s priznano stopnjo izobrazbe, na spletni strani SMC ni nikjer označeno.

Klavdija Markež.

LJUBLJANA – Klavdija Markež, ki jo je zaradi afere z domnevnim plagiatorstvom rekordno hitro odneslo z ministrskega in poslanskega stolčka. Z njenim odstopom z mesta ministrice za izobraževanje, znanost in šport se bodo na četrtkovi izredni jutri seznanili tudi poslanci.image

Na spletni strani stranke SMC je Markeževo, ki je odstopila tudi kot poslanka, še vedno najti med člani poslanske skupine stranke SMC. Da ima Markeževa 'težave' s priznano stopnjo izobrazbe, na spletni strani ni nikjer označeno, saj je ob njeni izobrazbo navedeno, da je magistrica državnih in evropskih znanosti, ekonomistka smeri mednarodno poslovanje.

Znano pa je, da je ta njen naziv pod velikim vprašajem. Uradno bo postopek za ugotavljanje izpolnitve pogojev za odvzem magistrskega naslova Markeževe, ki poteka na kranjski fakulteti za evropske študije, končan šele v začetku maja. Protiplagiatorski program pa je že ugotovil 37-odstotno ujemanje z drugim delom.

image

 

Da je Markeževa poslanka v DZ, je zapisano tudi njenem uradnem twitterju, na katerem od konca marca ni pretirano aktivna. 

image

 

Deli s prijatelji