VOLITVE

Za poslanko gre na skupni listi NSi in SLS?

Objavljeno 10. februar 2014 08.06 | Posodobljeno 10. februar 2014 08.07 | Piše: P. J.

V SLS naj bi se na vse pretege trudili prepričati NSi, da sestavijo skupno listo, a je to, kot kaže, že preteklost.

Verjamejo v svoje kandidate

LJUBLJANA – Direktorica Veterinarske uprave RS Vida Čadonič Špelič bo na kandidatni listi Nove Slovenije za majske evropske volitve, na presenečenje mnogih pa ne bo na listi Mojce Kucler Dolinar, poroča Požareport.si.

Sadov pa je kot kaže obrodilo niti lobiranje Marjana Podobnika, da bi SLS in NSi skupaj nastopili na evropskih volitvah. Čeprav je še danes bilo v medijih zaslediti, da so viri blizu predsednice NSi Ljudmile Novak izdal, da ta možnost odpade, je predsednica na novinarski konferenci potrdila, da želijo okrepiti sodelovanje z SLS.  Predsednica NSi Ljudmila Novak je pojasnila, da želijo okrepiti desni politični pol, »da bo tudi tukaj neka alternativa«. Zato meni, da je povsem legitimno, da se stranki dogovarjata o skupnem nastopu na evropskih volitvah, tudi zato, ker imata soroden program. Pogovori so po njenih besedah še odprti in končne odločitve še ni bilo. »Verjamem pa, da bi skupaj dosegli zelo dober rezultat,« je prepričana predsednica NSi.

Včlanila se je

Na kandidatni listi naj bi bil nosilec evropski poslanec Lojze Peterle, med njimi pa naj bi bili s strani kvote NSi tudi podpredsednik stranke in nekdanji minister za obrambo v Janševi vladi Aleš Hojs in Vida Čadonič Špelič, ki je tudi potrdila, da je dala soglasje za kandidaturo. Potrdila je tudi, da je, odkar ima Nova Slovenija novo ime krščanski demokrati, tudi članica NSi – krščanski demokrati, saj naj bi bil to njen življenjski slog.

Kucler Dolinarjeva naj bi se za to, da je ne bo na kandidatni listi, odločila po dolgem pogovoru s predsednico stranke. Odločila se je, da bo raje obdržala službo na ministrstvu za notranje zadeve.
 

Deli s prijatelji