GASILSKO VOZILO

Za novo vozilo več kot pol milijona

Objavljeno 05. junij 2015 12.47 | Posodobljeno 05. junij 2015 12.47 | Piše: Š. A.
Ključne besede: gasilsko vozilo

»Ima najsodobnejšo opremo za gašenje, ki nam bo pri morebitnih požarih v mestnem okolju še kako prav prišla,« je pojasnil poveljnik kranjskih gasilcev Matej Kejžar.

Novo vozilo s sodobno opremo bodo kranjski gasilci uporabljali ob morebitnih požarih v mestih in naseljih. Foto: Špela Ankele

KRANJ – Poklicni gasilski četi v gorenjski metropoli se je te dni pridružilo novo vozilo s sodobno opremo za gašenje požarov v urbanih središčih, ki je stalo nekaj več kot pol milijona evrov. »Vozilo, narejeno na 18-tonskem podvozju tovornjaka znamke MAN, ima 2500 litrov vode in 200 litrov penilnega sredstva.Ima najsodobnejšo opremo za gašenje, ki nam bo pri morebitnih požarih v mestnem okolju še kako prav prišla,« je ob prevzemu vozila pojasnil poveljnik kranjskih gasilcev Matej Kejžar.

Z novim vozilom se je število poklicnih gasilskih tovornjakov v osrednjem gorenjskem gasilskem domu povečalo na devet, poleg tega imajo kranjski gasilci še dve avtolestvi in par vozil za tehnično reševanje in pomoč pri prometnih nesrečah.

Deli s prijatelji