ANKETA DELA

Za novo leto bo večina doma, vsak stoti pa v službi

Objavljeno 29. december 2014 10.16 | Posodobljeno 29. december 2014 10.16 | Piše: A. L.

Med vrednotami, ki so za vprašane najpomembnejše, jih je največ izpostavilo zdravje (88 odstotkov).

LJUBLJANA – Kar 77 odstotkov sodelujočih v anketi Dela bo novo leto praznovalo doma, pri prijateljih, znancih ali sorodnikih ga bo desetina, na prostem, na množični prireditvi štirje odstotki, po en odstotek jih bo novo leto pričakalo v turističnem kraju v Sloveniji ali tujini, prav tako en odstotek ljudi pa bo v službi.

Najpomembnejše vrednote

Med vrednotami, ki so za vprašane najpomembnejše, jih je največ izpostavilo zdravje (88 odstotkov), družinsko srečo (76 odstotkov), mir in varnost (49 odstotkov), materialno preskrbljenost in ustrezno zaposlitev (29 odstotkov), svobodo, demokracijo (16 odstotkov), uspeh v karieri, službi (9 odstotkov).

(Ne)uspešno leto

Kakšno leto je za njimi? 46 odstotkov jih pravi, da niti uspešno niti neuspešno, skoraj tretjina, natančneje 31 odstotkov, odgovarja, da uspešno. Šest odstotkov je takih, ki pravijo, da je za njimi zelo uspešno leto, še odstotno točko več pa, da zelo neuspešno. Neuspešno leto ima za seboj, sodeč po odgovorih vprašanih, vsak deseti Slovenec.

Optimizem ali pesimizem?

Da bo gospodarsko stanje v prihodnjem letu ostalo približno enako, jih verjame 37 odstotkov, 30 odstotkov jih meni, da bo slabše, 28 da bo boljše. Pet odstotkov vprašanih se ni moglo opredeliti do nobenega od prej naštetih odgovorov, še kaže anketa Dela.

Deli s prijatelji