RAZPIS

Za nenavadne ideje delijo po sedem tisočakov

Objavljeno 04. september 2012 21.31 | Posodobljeno 04. september 2012 21.28 | Piše: Mo. S.

Za projekt je na voljo sklad v skupni vrednosti 500.000 evrov.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Da osebnim avtomobilom s pogonom na naftne derivate v prihodnosti ne bomo dajali več toliko prednosti, je morda jasno takoj, ko pomislimo na vnovično zvišanje cen na bencinskih servisih. Namesto avtomobila bomo morali vse več uporabljati preostale oblike prevoza. Priložnost za tiste, ki želite na ta račun tudi nekaj zaslužiti, pa ponuja Evropska komisija.

Ustvarjalnost bo nagrajena

Ta je začela triletno kampanjo za trajnostno mobilnosti v mestih, njen glavni cilj pa je ozaveščati javnost o prednostih kombiniranja različnih oblik prevoza v mestih. Organizatorji iz 31 držav (poleg držav članic Evropske unije tudi Hrvaška, Islandija, Lihtenštajn in Norveška) lahko pripravijo predloge za spodbujanje trajnostne urbane mobilnosti na spletni strani kampanje, za projekt pa je na voljo sklad v skupni vrednosti 500.000 evrov.

Sodelujejo lahko posamezniki, podjetja in neprofitne organizacije ter javni organi, ki lahko zaprosijo za finančno pomoč Evropske komisije v višini do 7000 evrov. Sofinancirane bodo aktivnosti, ki bodo organizirane med 15. novembrom letos in 30. junijem 2013, kampanja za trajnostno mobilnost v mestih pa se sicer navezuje na evropski teden mobilnosti (med 16. in 22. septembrom).

Deli s prijatelji