PORTOROŽ

Za Modro marelo želeli 12 tisoč, dobili pa več kot 30 tisočakov

Objavljeno 22. februar 2012 13.31 | Posodobljeno 22. februar 2012 13.31 | Piše: A. L.

V družbi Okolje Piran so z iztrženim zadovoljni in pravijo: »Turistično-gostinski delavci pričakujejo dobro turistično sezono 2012.«

Modra marela je bila oddana za precej več, kot so zanjo sprva želeli.

PORTOROŽ – Družba Okolje Piran je za 30 tisočakov evrov (brez DDV) letno oddala v najem tako imenovano Modro marelo na Centralni plaži v Portorožu. »Pogodba je že podpisana,« so odgovorili iz podjetja Okolje Piran. Za najem prostora so prispele štiri ponudbe, najboljšo pa je oddala podjetnica iz Vojnika pri Celju. »Veselimo se, da je zanimanje za naše plažne objekte tolikšno, kar pomeni, da turistično-gostinski delavci pričakujejo dobro turistično sezono 2012,« so še dodali v družbi. Izklicna cena je znašala 12 tisoč evrov (brez davka) za vsako leto.

Pogodba do oktobra 2016

Gre za plažno površino v velikosti okoli 225 kvadratnih metrov z manjšim skladiščem, namen pa je jasen: gostinska dejavnost – točenje in prodaja pijač. Najemna pogodba je sklenjena od letošnjega marca do konca oktobra 2016.

Visoka najemnina

Čas poletne sezone je od 15. aprila do 30. oktobra v tekočem letu. Torej, traja 6,5 meseca. Iz tega sledi, da bo za mesečni najem, ko bo Modra marela dejansko poslovala, podjetnica morala odšteti 4600 evrov najemnine (in še davek za povrhu). Najemnica mora najemnino za prvo poletno sezono poravnati ob sklenitvi pogodbe, nato pa v dveh obrokih, od katerih zapade prvi obrok v plačilo 1. marca, drugi pa 30. septembra vsako tekoče leto. Najemnina se pred plačilom vsakega obroka revalorizira z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin v preteklem obdobju.

Deli s prijatelji