KAKŠNO BO VREME

Za lov na sonce primerna sobota, preostali dnevi pa ...

Objavljeno 18. april 2014 19.01 | Posodobljeno 18. april 2014 18.58 | Piše: T. L.

Praznični dnevi nas ne bodo razvajali s soncem. Prav nasprotno.

Potrebovali boste ustrezno zaščito pred dežjem (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Velikonočni petek je precej jasen in sončen, glede na vremensko napoved za naslednje dni pa bomo na praznične in dela proste dni raje obiskovali sorodnike in prijatelje, kot pa se sprehajali po naravi in lovili sončne žarke. 

Vremenska napoved namreč ni preveč navdušujoča. Kot nam je povedal Andrej Velkavrh, dežurni meteorolog v Agenciji RS za okolje (Arso), lahko pričakujemo precej oblačnosti in padavin. Najbolj in najpogosteje bo deževalo v noči s sobote na nedeljo, v nedeljo zjutraj in tudi v ponedeljek.

Brez padavin pa ne bo šlo niti jutri, bo pa količina dežja majhna. Je pa, tako Velkavrh, prav jutri najmanj možnosti za padavine in največ možnosti, da posije sonce. Kar se tiče sonca, bo namreč praznično podaljšani konec tedna precej skop: z izjemo sobote sonca verjetno ne bo, če pa bo, ga bo zelo malo. V ponedeljek bo več padavin na zahodu in v osrednji Sloveniji, na vzhodu bo morda bolj ali manj suho. 

Kam pred dežjem?

V zadnjih dneh je pihal precej močan veter, ki pa se je zdaj umiril in ne bo več povzročal težav. Sicer pa dnevne temperature v prihodnjih dneh ne bodo nizke: podnevi bodo od 15 do 18 stopinj Celzija, zjutraj pa se bodo gibale med 4 do 10 stopinjami. 

Kam se pred padavinami umakniti na izlet in izkoristiti prihajajoče dneve, je težko napovedati, saj bodo padavine potovale po pasovih, zato se delov države, kjer bi se jim z največjo verjetnostjo izognili, ne da napovedati, smo še izvedeli na Arsu. 

Kako bo na Jadranu? 

Za vse, ki se v prihodnjih dneh odpravljate k sosedom: stabilnega in suhega vremena ne bo niti čez mejo. In če je še danes na severnem in srednjem Jadranu sončno vreme, je za soboto napovedano spremenljivo oblačno vreme s sončnimi obdobji. Občasno bodo padavine (večje količine dopoldne in ponoči), več padavin pa je pričakovati v noči na nedeljo na severnih kopenskih predelih v Dalmaciji. Na Jadranu bo pihal umirjen jugo, na severnih delih pa zmerna do močna burja. Temperature bodo čez dan na Jadranu segale do 18 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji