ODVETNIKI

Za ljudi v socialni stiski pravna pomoč brezplačna

Objavljeno 09. december 2012 11.29 | Posodobljeno 09. december 2012 11.29 | Piše: T. L., STA

Po brezplačno pravno pomoč se lahko odpravite 19. decembra.

Če ste v socialni stiski in potrebujete pravni nasvet, ne odlašajte in poiščite brezplačno pomoč.

LJUBLJANA – Slovenski odvetniki bodo 19. decembra že drugo leto zapored nudili brezplačno pravno pomoč. »Želimo pomagati predvsem tistim, ki zaradi socialne stiske tako pomoč najbolj potrebujejo in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga naših pisarn,« je dejal predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Roman Završek.

Lani pomoč nudilo več kot 500 odvetnikov

Kot pravi Završek, gre za spontan odziv slovenskega odvetništva, ki ga pripravljajo že drugič. Brezplačno pravno pomoč je lani ob taki priložnosti nudilo prek 500 odvetnikov.

Tudi letos bo na ta dan sodelovalo več kot 500 odvetnikov, a številka po njegovih besedah še raste. »Na ta dan želimo nuditi brezplačne pravne storitve predvsem tistim, ki zaradi svoje socialne stiske tako pomoč najbolj potrebujejo,« je poudaril predsednik odvetniške zbornice.

Predhodno se najavite

Državljani se predhodno najavijo odvetniškim pisarnam in rezervirajo termin na dan, ko bodo storitve brezplačne. »Odvetniki menimo, da razmere, v katerih živimo, terjajo ta odziv slovenskega odvetništva. S tem želimo pokazati, da nam ni vseeno, kaj se dogaja okoli nas,« je opozoril.

Brezplačna pravna pomoč vključuje različne pravne nasvete, na primer v zvezi s premoženjsko pravnimi razmerji in z zapuščinami, lani pa je bilo največ delovnopravnih zadev oziroma zadev s področja delovnega prava, zaposlitve in uveljavljanja socialnih pravic. »Glede na letošnje razmere napovedujemo, da bo povpraševanja po pomoči pri tovrstnih težavah še več,« je dejal Završek.
 

Deli s prijatelji