POZITIVNA VEST

Za lanske žrtve poplav v Sloveniji 14 milijonov evrov?

Objavljeno 29. junij 2013 14.21 | Posodobljeno 29. junij 2013 14.21 | Piše: A. L.

»Moramo izboljšati in prilagoditi postopke in priti žrtvam nasproti hitreje kakor do sedaj,« pravi evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič.

Zofija Mazej Kukovič.

STRASBOURG, LJUBLJANA – Za poplave, ki so bile v Sloveniji prejšnje leto, je v teh dneh glasoval tudi odbor za proračun in se pozitivno odzval na to, da bi Slovenija dobila 14 milijonov evrov pomoči, je sporočila evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič. V torek bodo evropski poslanci govorili tudi o tem, da morajo nujna sredstva hitreje priti do žrtev naravnih nesreč, kar pomeni, da morajo postati mehanizmi pomoči prilagodljivejši. Razprava je sicer vezana na katastrofalne poplave, ki so nedavno prizadele predvsem Češko, Nemčijo in Avstrijo. 

Hitreje priti žrtvam nasproti

Mazej Kukovičeva je ob tem dejala, da je »problem po naravnih nesrečah ta, da je Solidarnostni sklad EU precej neokreten. Ravno zato so razprave o tem, da gremo ljudem v stiski nasproti še pravi čas in da pomoč ne traja samo tri dni, potem pa ljudje ostanejo prepuščeni sami sebi s svojimi poplavljenimi hišami, ključnega pomena. Moramo izboljšati in prilagoditi postopke in priti žrtvam nasproti hitreje kakor do sedaj.«

Deli s prijatelji