ZAKUSKE

Za lačna usta Jankovićevih funkcionarjev 1,3 milijona evrov

Objavljeno 22. april 2013 19.03 | Posodobljeno 29. april 2013 14.50 | Piše: P. J.

Lani naj bi bili na MOL za zakuske porabili slabih 200.000 evrov.

Fotografija ene izmed zakusk na MOL. Ob županu Jankoviću so še Aleš Čerin, Jani Möderndorfer in Maša Kociper.

LJUBLJANA – V času, ko prenekateri otroci v šolah in vrtcih nimajo kosil in malic, ker si jih njihovi starši ne morejo privoščiti, kot kaže, takšnih težav nimajo na MOL. Lačna usta svetnikov, svetnic in drugih funkcionarjev z dobrotami na račun Ljubljančanov in Ljubljančank nahranijo iz proračuna MOL.

»Po vsaki seji mestnega sveta je organizirana razkošna pogostitev. Na njej se z izbranimi dobrotami mastijo svetniki in svetnice MOL, župan Zoran Janković in celotna uprava mestne občine,« pravi naš vir.


Odgovor Mestne občine Ljubljana

»Naslov je zavajajoč, saj se omenjeni znesek po podatkih Supervizorja, kar je v prispevku navedeno, nanaša na obdobje od oktobra 2005 do 2013. In ne glede na dejstvo, da je Zoran Janković nastopil funkcijo župana MOL šele sredi novembra 2006, se novinarju, čeprav neresničen, zapiše naslov, ki bo pritegnil k branju. Nadalje, omenjeni znesek se nanaša na prav vse gostinske storitve MOL, ki vključujejo različne priložnostne sprejeme, sestanke, otvoritve razstav, novinarske konference in podobne dogodke, od katerih je večina odprta za javnost.

Morda še o malici, ki jo organiziramo po sejah Mestnega sveta MOL. Namenjene so vsem prisotnim na sejah, tako mestnim svetnikom (ne le »Jankovićevim funkcionarjem«), kot strokovnim sodelavcem in vsem prisotnim novinarjem,« pojasnjujejo iz MOL.

 

Za vse pogostitve MOL naj bi skrbel Boštjan Hace, s. p., ki naj bi bil sicer zaposlen v bifeju na MOL. Podjetje je Hace vpisal v register marca leta 2005, oktobra pa je po poročanju supervizorja zabeležen prvi prihodek – šlo je za nakazilo MOL v višini 5.406,07 evra. MOL je tudi glavni najemnik Hacetovih gostinskih storitev, do tega meseca mu je za storitve podjetja plačal vrtoglavih 1,337.400,54 evra. To je kar 98,2 odstotka vseh prihodkov omenjenega podjetja, ki po javno dostopnih podatkih zaposluje le dve osebi.

V letu 2012 so za Hacetove gostinske storitve – večinoma naj bi šlo ravno za zakuske – namenili kar 192.071 evrov. Največ sredstev je od MOL Hacetovo podjetje dobilo februarja 2009 – 70.609,68 evra. V letošnjem letu so Hacetovemu podjetju plačali 26.394,45 evra.

Odgovore na vprašanja, ki smo jih poslali MOL, še pričakujemo. 

Deli s prijatelji