VSE PO PRAVILIH

Za Jankovića očitki o fiktivnih pogodbah za Stožice nesmiselni

Objavljeno 11. februar 2014 16.57 | Posodobljeno 11. februar 2014 18.39 | Piše: STA, M. U.

Obrambni minister naj bi prehitro obljubljal svoj odstop.

Zoran Janković v Stožicah.

LJUBLJANA – Ljubljanski župan Zoran Janković je znova zatrdil, da so bile vse pogodbe za najem parkirišč in prostorov v športnem centru Stožice zakonite in dobre za MOL. Poudaril je, da je za domnevno ovadbo zoper sebe in svoje nekdanje sodelavce izvedel iz medijev, očitke o fiktivnosti pogodb pa je označil za nesmiselne.

Končno možnost, da dokaže, da so bili vsi posli zakoniti

»Verjamem v svoje sodelavce in vem, da so dobro delali v korist Mestne občine Ljubljana,« je poudaril. Na vprašanje, ali bo odstopil z mesta ljubljanskega župana v primeru, da se bo zoper njega začelo tudi sojenje, pa je ponovil, da tega ne namerava. Šele v tem primeru bo namreč imel, kot je dejal, možnost, da dokaže svojo nedolžnost.

Prehitri Jakič

Po njegovem mnenju so bile preuranjene tudi besede obrambnega ministra Romana Jakiča, da bo odstopil v primeru pravnomočne obtožnice. Janković namreč za to ne vidi razloga, saj nekdanji direktor Zavoda Tivoli po njegovem mnenju dobro opravlja delo obrambnega ministra. »Pogodba ni bila fiktivna, ker smo imeli uporabno dovoljenje za dvorano in stadion. Prepričan sem, da je bila dobro izpogajana,« je poudaril Janković.

Janković urada za zamejce in Slovence po svetu ne bi dal v roke Erjavcu

Ljubljanski župan Zoran Janković ne podpira trgovanja z ministri, ki ga predlaga prvak Desusa Karl Erjavec. PS naj bi namreč stranki Desus predal urad za zamejce in Slovence po svetu, ki ga vodi Tina Komel, saj bo PS predlagal kandidata za zdravstveno in gospodarsko ministrstvo. Janković meni, da je tako trgovanje nespodobno in nedopustno. Komentiral je tudi možna kandidata za zdravstvenega in gospodarskega ministra oziroma ministrico.

PS naj bi za zdravstveno ministrico predlagal Alenko Trop Skaza, za gospodarskega ministra pa Metoda Dragonjo. Dragonjo Janković pozna kot kolega in je po njegovem mnenju dober kandidat, svoje sposobnosti in odgovornost pa da je pokazal že v Leku. Kandidatko za zdravstveno ministrico župan »pozna kot resno osebo«.

Deli s prijatelji