DRASTIČEN PADEC

Za isto ceno: v Tuniziji ves teden, na Hrvaškem en dan

Objavljeno 02. julij 2015 13.29 | Posodobljeno 02. julij 2015 13.29 | Piše: A. K.

Cene turističnih aranžmajev so po terorističnem napadu drastično padle.

Cene turističnih aranžmajev v Tuniziji so drastično padle.

LJUBLJANA – Po grozljivem napadu na turiste, ki se je pretekli teden zgodil v tunizijskem letovišču Sousse, so se slovenski turisti vrnili domov. Nekateri drugi bodo v Tunizijo tudi odslej hodili brez strahu, marsikoga pa verjetno obhajajo hudi dvomi. Dejstvo pa je, da so cene turističnih ponudb v tej državi v enem tednu padle tako nizko, da nižje skoraj ne gre.

To je opazil naš bralec Darko, ki je na spletu našel sanjsko ponudbo za julij v tunizijskem Monastirju, ki vključuje bivanje v hotelu s tremi zvezdicami, letalski prevoz, zajtrk in vse prevoze. Cena: 175 evrov na osebo za ves teden. Sliši se neverjetno, mar ne? Za dve osebi tako enotedenske počitnice znašajo 350 evrov, kolikor nekateri turisti na Hrvaškem na višku sezone odštejejo za en dan, o letalu pa lahko seveda samo sanjajo.

Odhodi v Tunizijo odpovedani do 5. avgusta

Obrnili smo se na slovenske turistične agencije, a počitnice in potovanja v Tunizijo ima v ponudbi le agencija Oasistours. Tam so nam povedali, da so vsi odhodi v Tunizijo in na otok Djerba v julijskih terminih odpovedani. Prvi predvideni odhod z ljubljanskega letališča je 5. avgust. »Cene na avgustovskih odhodih so trenutno kataloške, kakšnih posebnih znižanj še ni,« so še povedali. 

Za en teden 169 evrov

Pogovarjali smo se tudi z Natašo Jeza Kotnik iz agencije Sonček, ki je povedala, da tudi oni goste preusmerjajo na druge destinacije, in dodala, da je v sosednjih državah možno najti zelo ugodne ponudbe za počitnice v Tuniziji. Kot primer je navedla dve zelo ugodni ponudbi iz Münchna za teden dni počitnic za eno osebo. Prva vključuje letalski prevoz, prevoz letališče–hotel–letališče ter nočitev z zajtrkom za 169 evrov, druga letalske prevoze, vse transferje in ponudbo 'all inclusive' za 244 evrov.

»Pri nas trenutno ne priporočamo potovanja tja, pa tudi zunanje ministrstvo na spletni strani opozarja na nevarnosti, vsekakor pa je to odločitev strank samih. Verjamem pa, da se bo tudi tokrat Tunizija hitro pobrala in turistični tok se bo nadaljeval, kakor se je še vedno doslej,« je še povedala.

Deli s prijatelji