HEKTOLITER

Za hektoliter zaslužna mama

Objavljeno 05. avgust 2017 10.42 | Posodobljeno 05. avgust 2017 10.42 | Piše: Staš Ivanc
Ključne besede: hektoliter

Sto litrov osvežilnih pijač Dane se je razveselila Mojca Murko iz Mengša. Kupončke je pridno izpolnjevala njena mama in nanje pisala imena najbližjih.

Mojci Murko, njenemu partnerju Jožetu in njegovemu sinu Timiju sta se pridružila še sosedova radovedneža. Foto: Marko Feist

MENGEŠ – Hektoliter osvežilnih brezalkoholnih pijač proizvajalca Dana je tokrat odšel v okolico Ljubljane, natančneje v Mengeš, kjer smo ga dostavili Mojci Murko, ki je bila še kako presenečena, ko smo jo prej poklicali po telefonu in ji povedali, da je srečna dobitnica osvežilnega paketa. In ne gre le za vljudnostno puhlico, ampak presenečenje v pravem pomenu, saj je kuponček izpolnila njena mama.

100 litrov pijače bodo v teh pasjih dneh hitro spili.

Kupone zbirala tudi pri sosedah

Mojčina mama, dolgoletna naročnica Slovenskih novic, je prejšnji petek klicala naokoli in svoje bližnje spraševala po naslovih in podatkih ter jih pisala na hektolitrske kupončke. "Namesto da bi na vse, ki jih je zbrala celo pri sosedah in še za več dni nazaj, napisala svoje ime, je pisala naša. In dobila sem ga prav jaz," kar ni mogla verjeti Mojca, ki je takoj poklicala mamo. "Mami, zadeli smo, to je tvoje! 'Ne, ne, ne, kar ti daj, ampak povej, da sem jaz napisala!'" je v smehu povedala Mojca Murko.
Priznala nam je, da ni naročnica Slovenskih novic, jih pa pogosto pregleda na internetu, kjer se je večkrat potegovala za terno Slovenskih novic. "Stanovanje je že nekdo zadel, ampak vseeno sem še upala, da bo kaj," je povedala, saj še nikoli v življenju ni ničesar zadela. "Rekla sem si, če tole ni res, me bo zadela kap!" je komentirala svoje občutke po našem klicu. V resnici nas je poklicala nazaj, ali morda ne gre za šalo.


Rekla sem si, če tole ni res, me bo še kap!

"Res sem bila zelo vesela in presenečena. Takoj sem poklicala partnerja Jožeta, naj pripravi prostor za hektoliter pijače. Nisva si niti dobro predstavljala, koliko pijače je to. Ampak jo bomo brez težav spili. Narava je poskrbela, da nam je vroče, vi pa ste poskrbeli, da ne bomo žejni," je veselo sklenila gospa Mojca. "Nekaj bom dala mami, ki je zaslužna, da smo tole sploh dobili, nekaj bomo spili sami, nekaj bomo razdelili." 

Deli s prijatelji