HEKTOLITER NA DAN

Za hektoliter poslala 24 kuponov

Objavljeno 02. avgust 2017 14.46 | Posodobljeno 02. avgust 2017 14.48 | Piše: Gordana Stojiljković

Zaradi sladkorne bolezni gaziranih pijač ne pije, bo pa zato več ostalo za druge.

Nuška Jerin iz Gradišča pri Lukovici je zadela hektoliter brezalkoholnih pijač Dana. Foto: Marko Feist

GRADIŠČE PRI LUKOVICI – »Do zdaj sem na lotu nekajkrat zadela štirico, izpolnila sem kakšno nagradno križanko in dobila nekaj knjig, tudi za Terno sem že pošiljala, pa nikoli nič dobila, zato je tole zame resnično presenečenje,« vznemirjeno pripoveduje 54-letna Nuška Jerin iz Gradišča pri Lukovici.

Prvi klic na Nuškino telefonsko številko ni bil uspešen, v drugo pa se je oglasila. »Veste, ravno sem se vozila z zdravniškega pregleda iz Trbovelj po operaciji žolčnih kamnov, zato se nisem oglasila. Poleg tega me je snaha Irena opozorila, da se moram zdaj javljati na mobilni telefon,« navihano pove. Prav s snaho sta namreč v petek na pošto oddali 24 dopisnic za nagradno igro Hektoliter, polovica jih je bila napisana na njeno ime, polovica na snahino. »Res nisem mogla verjeti. Takoj sem poklicala moža Ivana in mu rekla, a veš, da so s Slovenskih novic ravno na poti, sploh nisem mogla govoriti od vznemirjenja,« pojasnjuje Jerinova, mati dveh otrok, sina in hčere, in babica petim vnukom. Kot naročniki in redni bralci Slovenskih novic redno spremljajo vse, kar lahko preberejo na naših straneh.

Za praznovanja in dopust

Pred fotografski objektiv poleg Jerinove povabimo tudi snaho Ireno in njene tri otroke, osemletnega Aljaža, šestletnega Ambroža in triletno Mašo, ki ji fotografiranje sprva ni ravno dišalo, ko pa je v roke dobila vijolične plastenke pijače Dana, se je fotografskemu aparatu z veseljem nastavila. In kako bodo porabili sto litrov brezalkoholne pijače?

»Nekaj bo za Aljažev rojstni dan, nekaj pa za vnukinjo Lino, hčer od hčere,« pojasni dobitnica nagrade in dodaja, da tudi sicer kupujejo Danine pijače, posebno sadni sirup za otroke. »Nekaj pa je bomo odnesli s seboj na dopust,« doda še 28-letna snaha Irena. »V soboto odhajamo v toplice Olimia. Tam se bomo kopali,« na vprašanje, kam gredo, pove najmlajša Maša.
»Gaziranih pijač zaradi sladkorne bolezni ne smem uživati, jih bodo pa tisti, ki lahko. Vodo bom pa z veseljem spila,« prešerno dodaja nagrajenka. 

 

Deli s prijatelji