OBTOŽBA

Za Gorenaka tudi Vilfan kot Simčič

Objavljeno 24. marec 2012 09.45 | Posodobljeno 23. marec 2012 22.08 | Piše: Jadran Vatovec

Notranji minister dr. Vinko Gorenak je Petra Vilfana obtožil, da je le plagiator.

Poslanec Peter Vilfan: zakonski rešitvi bi podprl tudi, če bi ju predlagal kdo drug. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Poslanec Pozitivne Slovenije Peter Vilfan je predvčerajšnjim na novinarski konferenci predstavil predlog novele zakona o policiji, ki ga je skupaj s strankarskimi kolegi v zakonodajno proceduro vložil zato, da bi na športnih prireditvah odslej laže preprečevali izgrede oziroma vandalizem (izbruhe nasilja). Policija naj bi, če bo novela sprejeta, razpolagala z dodatnima pooblastiloma: posameznim izgrednikom bi lahko prepovedala udeležbo na športnih prireditvah oziroma jim celo preprečila, da bi (od)potovali na neko prireditev.

»Vilfan je navaden plagijator«

Še istega dne zvečer se je na svojem blogu (http://www.vinkogorenak.net) na Vilfanovo novinarsko konferenco odzval notranji minister dr. Vinko Gorenak. Svoj zapis je naslovil: Peter Vilfan – čisto navaden plagijator. Takole pravi o dveh novih policijskih pooblastilih: »Vilfan je navaden plagijator. Že v preteklem letu je bil v zakonodajni postopek vložen (toda zaradi predčasnih volitev ne sprejet) zakon o nalogah in pooblastilih policije, v katerem je bilo zapisano naslednje: prepoved udeležbe na športnih prireditvah (62. člen), prekinitev potovanja na športno prireditev (63. člen).

Notranji minister nazadnje še dodaja: »Nič čudnega, da je poslansko delo čedalje manj ugledno. Me pa prav zanima, če bodo mediji to dejstvo problematizirali z enakimi kriteriji kot kako drugo stvar – recimo kako ponarejeno spričevalo.« Minister misli, kajpak, na burno polemiko o ponarejenem spričevalu poslanca DLGV Ivana Simčiča, ki ji ni in ni videti konca.

Deli s prijatelji