BURNO

Za Erjavca, ki obiskuje logopedinjo, iščejo nadomestek

Objavljeno 28. marec 2012 11.23 | Posodobljeno 28. marec 2012 14.14 | Piše: Mo. S.

Medtem ko on potuje in se ukvarja s seboj ter svojo vladno funkcijo, v njegovi stranki dobesedno vre.

Karl Erjavec je zelo zaposlen, v njegovi stranki pa vse več težav.

LJUBLJANA – Zunanji minister in predsednik stranke Desus Karl Erjavec je zadnje dni precej zaposlen, saj je začel svoje obiske po sosednjih državah. Potem ko je obiskal Dunaj in Zagreb, se je v torek mudil tudi v Rimu, kjer se je sestal italijanskim kolegom Giuliem Terziem di Sant'Agatom. Odnosi med država so dobri, je povedal, o odprtih vprašanjih pa nista govorila.

Napetost v stranki se stopnjuje

Medtem ko on potuje, pa v njegovi stranki vse bolj vre. Napetost se v zadnjih tednih stopnjuje tudi zaradi afere poslanca Ivana Simčiča in njegovega ponarejenega spričevala. Simčič se je sicer po dveh tednih odsotnosti v torek vrnil v poslanske klopi. Vrhovno tožilstvo je odgovor stranki glede spričevala še poslala, vendar njegova vsebina še ni znana.

Odstopil ne bo

Danes popoldne se bo v Mariboru sestal izvršni odbor stranke, saj sta že dva pokrajinska odbora izrazila nezadovoljstvo z Erjavcem in njegovim (ne)delovanjem, v dolenjskem zahtevajo njegov odstop. Želijo izredni kongres stranke, idejo pa je doslej podprl tudi gorenjski odbor. Na kongresu naj bi Erjavca zamenjali, ta pa je že povedal, da odstopiti ne namerava.

Bo dobil namestnika?

Proti predsedniku stranke so se obrnili tudi v odboru Severne Primorske, ki želijo, da za čas, ko je Erjavec zunanji minister, imenujejo njegovega namestnika, ki bi stranko vodil z vsemi pooblastili. Erjavec je namreč veliko v tujini, s težavami stranke v domovini pa se tako sploh ne ukvarja. Javno se ni odzval niti na napovedane varčevalne ukrepe, ki zadevajo tudi upokojence.

Obiskuje logopedinjo

Da se bolj kot s stranko ukvarja s seboj in svojo vladno funkcijo, poroča tudi Lady, saj naj bi pridno obiskoval logopedinjo, ki mu bo pomagala odpraviti njegovo govorno napako. Svoj francoski 'r' namreč želi spremeniti v slovenščini primernega in tako dokazati, da za spremembe nikoli ni prepozno. Pa še pogosto je tarča posmeha in to naj bi ga nekoliko motilo.

Kongres bo, če bodo štirje odbori za

Kongres stranke sicer skliče predsednik na podlagi sklepa sveta stranke ali na zahtevo najmanj ene tretjine pokrajinskih organizacij. V tem primeru bi morali kongres zahtevati štirje odbori.

Deli s prijatelji