PREVOZ

Za dijake in študente tudi polletne in letne vozovnice

Objavljeno 22. avgust 2013 23.00 | Posodobljeno 22. avgust 2013 22.59 | Piše: Mo. S.

Subvencionirana vozovnica pripada dijakom, vajencem in študentom, ki imajo od kraja bivanja do šole oziroma fakultete več kakor dva kilometra.

Vrsta za vozovnico.

LJUBLJANA – Za dijake in študente, ki za prevoz do šole oziroma fakultete uporabljajo javni prevoz, bo v novem šolskem letu postopek za pridobitev subvencionirane vozovnice preprostejši, obljubljajo na ministrstvu za notranje zadeve, ki vodi vladni projekt odprave administrativnih ovir. Že lani so namesto treh uvedli enotno vozovnico, cene prevozov so znižali in poenotili, uvedli so tudi vozovnico za 10 voženj.

Subvencionirana vozovnica pripada dijakom, vajencem in študentom, ki imajo od kraja bivanja do šole oziroma fakultete več kakor dva kilometra.

Novost: polletne in letne vozovnice

Kot poudarjajo, lahko dijak oziroma študent nakup vozovnice opravi na enem mestu, potrdila o šolanju niso več potrebna, čas in denar pa bodo lahko prihranili z nakupom polletne ali letne vozovnice, kar je letošnja novost. Poenostavitev postopkov je sicer rezultat projekta Stop birokraciji, ki si bo še naprej prizadeval za dodatne izboljšave sistema, še obljubljajo na ministrstvu.

Koliko boste odšteli?

Za mesečno vozovnico bodo dijaki in študenti, ki so od kraja šolanja oddaljeni do 60 kilometrov, odšteli 25 evrov. Cena polletne subvencionirane vozovnice v tem primeru znaša 112,5 evra, letna pa 200 evrov za dijake oziroma 180 evrov za študente. Cene se z oddaljenostjo od kraja šolanja seveda sorazmerno povečajo – če ste oddaljeni več kot 90 kilometrov, boste za mesečno vozovnico odšteli 55 evrov.

Deli s prijatelji