REVOZ

Za delavce štiri tedne kolektivnega dopusta, proizvodnja ustavljena

Se pripravljajo na proizvodnjo pete generacije clia?
Fotografija: Delavce v Revozu čaka mesec dni počitnic. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Delavce v Revozu čaka mesec dni počitnic. FOTO: Jure Eržen, Delo

NOVO MESTO – V novomeškem Revozu bodo z drevišnjo nočno izmeno postopoma zaustavili proizvodnjo, večina Revozovih zaposlenih pa bo od ponedeljka do 3. septembra na štiritedenskem kolektivnem poletnem dopustu. V novomeški tovarni bodo medtem opravljali obsežna naložbena dela za projekt proizvodnje novega vozila in predvidena vzdrževalna dela.

V Revozu so za STA povedali, da bodo v posameznih delih tovarne za zagotovitev zapolnitve linij vnovični zagon proizvodnje začeli v petek, 31. avgusta, polna proizvodnja z vsemi tremi izmenami pa bo stekla v ponedeljek, 3. septembra.

Priprave na proizvodnjo novega avtomobila

Dodali so, da gre za običajno postopno zaustavitev proizvodnje pred daljšimi dopusti. Glede priprav za projekt proizvodnje novega vozila so navedli, da je »nova naložba v teku, žal pa o njej zaradi zaupnosti tovrstnih projektov« ne morejo povedati več.

Na vprašanje, ali gre morda za proizvodnjo pete generacije clia, o kateri so pisali nekateri mediji, in kaj bi to pomenilo za Revoz, so še odgovorili, »da gre za neuradno informacijo, ki so jo objavili nekateri mediji in je skupina Renault ni potrdila, zato je v Revozu ne moremo komentirati«.

Revozu se naj bi sicer obetala dodatna proizvodnja Renaultovega clia. Francoski avtomobilski velikan naj bi namreč v okviru investicijskega zagona za krepitev na področju električne mobilnosti podvojil proizvodnjo modela zoe v svoji največji francoski tovarni v Flinsu, Revoz in tovarna v turški Bursi pa naj bi zato prevzela izdelavo cliev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije