V PRIČAKOVANJU

Za božič boste razočarani, a vsaj zeblo vas ne bo

Objavljeno 15. december 2014 16.38 | Posodobljeno 15. december 2014 15.42 | Piše: Mo. S.

V noči na sredo se bo meja sneženja spustila na okoli 700 metrov nadmorske višine. To pa bo tudi vse.

Raba naravnih dreves je v pravilnih okoliščinah okolju prijaznejša.

LJUBLJANA – Božično-novoletni prazniki brez snega za mnoge, zlasti pa za otroke, niso tisti pravi. A tudi letos bo, kot pravijo vremenoslovci, božič – zelen.

Danes bo še zmerno do pretežno oblačno, ponekod v zahodnih in južnih krajih pa lahko še rahlo dežuje. Ogrelo se bo do 14 stopinj Celzija, na severu do sedem. Torek bo oblačen, padavine pa se bodo do večera od zahoda razširile na večji del države. Malo se bo tudi ohladilo, saj se dnevne temperature ne bodo dvignile nad 10 stopinj Celzija.

Sneg na 700 metrih

»V noči na sredo se bo meja sneženja spustila na okoli 700 metrov nadmorske višine,« nam je pojasnil vremenoslovec Andrej Velkavrh iz Agencije RS za okolje (Arso), ki v isti sapi dodaja, da bo »po sredi spet suho, z malo hladnejšimi jutri in malo nižjimi temperaturami«.

Četrtek bo delno sončen z občasno povečano oblačnostjo, podobno bo tudi v petek. »V soboto pa pričakujemo še eno neizrazito fronto, pri kateri je še vprašanje, ali bo kaj padavin ali ne. Ampak vsekakor ne bo nič posebnega, nobene konkretne ohladitve, nobenega snega in nič kaj zelo zimskega v naslednjih desetih dneh,« je še povedal Velkavrh. Slikovito je pristavil: »Tudi če bi bile vse padavine, ki bodo zapadle v naslednjih dneh, v obliki snega, na tleh ne bi ostalo kaj dosti belega.«

Če sanjate o belem božiču, vas moramo torej razočarati, saj bodo temperature za snežno odejo preprosto – previsoke.

Deli s prijatelji