HEKTOLITER

Z vztrajnostjo do hektolitra

Objavljeno 11. julij 2014 18.11 | Posodobljeno 11. julij 2014 18.11 | Piše: A. J.

Ladislav Srčnik je oddal pet kuponov in – zadel!

Prva si je hektoliter od blizu ogledala sosedova psička Luna. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA –  Streljaj od idiličnih polj, na katerih se bohotijo živo rumene sončnice, nam je vrata v očarljivo hišo s pročeljem v barvi sivke odprl hišni gospodar, 60-letni upokojenec Ladislav Srčnik. Zvesti bralec Slovenskih novic na vprašanje, kako dolgo bere naš časopis, zamahne z roko z besedami: »Uf, že nekaj let!« s čimer hoče reči, da nas je resnično začel spremljati že zdavnaj. In zdaj se mu je branje še dodatno obrestovalo – v naši tradicionalni nagradni igri je namreč zadel slavni hektoliter!

Prva pozdravi našo ekipo živahna Luna, psička pasme srnin pinč, ki sicer pripada sosedom, a se občasno, kot ob našem prihodu, čuva pri Srčnikovih. Medtem ko si prikupna kužica radovedno ogleduje bero brezalkoholnih in alkoholnih napitkov, s katerimi se bo družina lahko hladila v vročih poletnih dneh, nam glava družine zaupa, da najrajši pije vodo. A hitro doda, da bodo vse pijače v paketu prišle še kako prav: ne le njemu in ženi Nevenki, tudi sinu Gregi in hčeri Alenki, ki živita pod isto streho, a sta trenutno na počitnicah. »Bomo še videli, kako ga bomo porabili,« se navihano zasmeje.

Prijavite se tu.

Če bo poraba srečno dobljenega hektolitra prepuščena naključju, pa se zakonca Srčnik na to nista zanašala v sami nagradni igri. »Pet kuponov sem poslal po pošti, dva na moje ime, dva na ženino, vsak dan pa sodelujem še prek spleta,« nam je zaupal. Vztrajnost se torej izplača. 

Deli s prijatelji