AKCIJA HEKTOLITER

Z vodo Dana do zmage

Objavljeno 09. avgust 2017 09.41 | Posodobljeno 09. avgust 2017 09.42 | Piše: Mojca Marot

Zadnja nagrajenka akcije Hektoliter je Nataša Knez, ki je na Novice naročena od rojstva prve hčerke. Doma rada peče kruh in pecivo, a priznava, da hčerka Karin postaja še večja slaščičarska mojstrica.

CELJE – »O, koliko pijače je to. Res bo prišla še kako prav v tej vročini. Res neverjetno,« kar ni mogla verjeti očem naša zadnja nagrajenka Nataša Knez, ko smo pripeljali dobrih sto litrov osvežilnih Daninih pijač. Ko smo vse zložili na teraso družinske hiše na Ostrožnem v Celju, je bilo časa za klepet na pretek. Nataša, ki je zaposlena v komerciali celjskega podjetja Inpos, katerega lastniki so nedavno na dražbi kupili Aha Muro v stečaju, nam je zaupala, da bodo nekaj pijače vzeli s seboj na morje, nekaj pa je bodo pustili doma, da bo še za kakšen piknik. Teh namreč pri Knezovih ne manjka.

21 let je že naročena na Slovenske novice.

»Zelo rada pečem kruh. Od navadnega do koruznega, ajdovega ali s semeni. Tako da imamo večinoma pri hiši domači kruh. Rada pečem tudi razno pecivo, a zdaj me že skoraj prehiteva hči Karin, študentka razrednega pouka na pedagoški fakulteti, ki v pripravi raznih sladic in peki peciva prav tako uživa. Mož Sandi poskrbi za meso, s svojo kitaro pa še za glasbeno spremljavo in tako imamo piknik na ena, dva, tri,« pohvali Nataša svoje družinske člane. Kako okusno pecivo peče Karin, smo se prepričali tudi sami, saj nam je ob obisku postregla s sveže pečenim čokoladnim rjavčkom. Da je že prava slaščičarska mojstrica, dokazujejo fotografije raznih tort in drugega drobnega peciva, ki ga mami Nataša vestno fotografira. »Škoda le, ker naše mlajše, 17-letne Patricije, ni doma. Je namreč na morju. Tako zelo ji bo žal, ko bo izvedela, kakšen obisk smo imeli,« še reče Nataša, ki je naša zvesta naročnica že 21 let. 

»Slovenske novice sem naročila, ko sem bila na porodniškem dopustu po rojstvu Karin. Zelo rada vzamem časopis v roke še danes. Seveda že navsezgodaj, saj ga imamo vedno v nabiralniku že pred šesto uro zjutraj. Zato vsa čast tudi vašim raznašalcem, ki skrbijo za to,« nam pove Nataša, ki se ji zdi to zelo pomembno. Tako z možem Sandijem časopis prelistata že zjutraj, po skupnem zajtrku. »Res sem vesela, da sem bila izžrebana za to pijačo,« se spet zahvali. »To je nagrada, ker sem tako pridno izpolnjevala kupončke. Pa me je mož Sandi še hecal, češ, kaj to pošiljam. Ampak jaz sem bila vztrajna, in ko sem zbrala tri ali štiri, sem jih skupaj odnesla na pošto,« nam še pove Nataša v smehu.

Medtem ko klepetamo, pride na obisk še Natašina sestra z družino. Tako izvemo, da Natašin nečak Filip trenira judo. Nekoč, ko je imel s seboj vodo Dana, je zmagal, zato ga voda Dana zdaj spremlja na vseh tekmah. Tako kot Knezove piknike spremlja glasba. In to v živo. Sandi je namreč eden bolj znanih ljubiteljskih kitaristov v narodno-zabavni glasbi, na kitaro je nazadnje brenkal v ansamblu Vitezi Celjski. Zdaj igra nanjo le še priložnostno. Njegovo spominsko sobo krasijo fotografije številnih kitarskih legend, kakršna sta bila denimo Lev Ponikvar - Levček pri ansamblu Bratov Avsenik in že pokojni Milan Ferlež, kitarist, ki je nazadnje igral pri Ansamblu Lojzeta Slaka. Sandija kot kitarista zelo ceni tudi Alya, ki ne manjka na eni od fotografij. Tudi njegov oče Pavle Knez, ki je pred 14 leti umrl v prometni nesreči, je bil kitarist. Dolga leta je bil član Vitezov polk in valčkov, pa tudi Veselih hmeljarjev. 

 

Deli s prijatelji