VELENJE

Z grožnjami do džamije?

Objavljeno 30. marec 2016 18.30 | Posodobljeno 30. marec 2016 18.30 | Piše: Jože Miklavc, T. B.

Velenjski župan je prejel že tretje grozilno pismo.

Kdo grozi županu še ni znano. Foto: Jože Miklavc

VELENJE – Župan MO Velenje Bojan Kontič je danes prejel že tretje grozilno pismo, predvidevamo, da od istega pošiljatelja. Prvo grozilno pismo je prejel lani oktobra, drugo pa decembra. Pismo je bilo tudi tokrat poslano iz Italije, v njem pa neznan pošiljatelj župana ponovno poziva h gradnji džamije.

Grožnje tretjič

Tako župan kot njegove službe so zadržani glede ugibanja in dajanja sporočil za javnost, a so zapisali v javnem sporočilu, da gre za zahtevo o gradnji džamije v Velenju, kjer živi v slogi z drugim prebivalstvom velika večina številnih priseljencev, med njimi nemalo muslimanov. Zdaj že tretje pismo so po informaciji MOV predali Policijski upravi Velenje. Kako dolgo jih bo ta zbirala in pošiljala v proučevanje Policijski upravi Celje, ni znano, znano pa je, da je želela katoliška cerkev (RKC) v Velenju zgraditi še eno cerkev na območju travnika ob Šaleški cesti, ki povezuje skozi predor naselje Šalek, Pako in Mislinjsko dolino.

Pod gričem Pirgel je postavljen celo železen, umetniško izdelan in blagoslovljen križ, na zemlji v lasti RKC poleg pa je občinsko zemljišče, s katerim so imeli lokalni oblastniki že različne načrte. 

Deli s prijatelji