PATRIA

Walter Wolf besen, Sloveniji napoveduje milijonsko tožbo

Objavljeno 24. april 2015 23.02 | Posodobljeno 24. april 2015 23.01 | Piše: P. Pa.

Poslovnež pravi, da Slovenije ne želi več videti. Denar, ki ga je porabil za varščino, bo zdaj potrošil za advokate.

Walter Wolf.

LJUBLJANA – Walter Wolf, ki v Kanadi čaka na predsodno zaslišanje o morebitni izročitvi Sloveniji, se je oglasil na včerajšnjo odločitev ustavnega sodišča. »Slovenije ne želim več videti. Moji odvetniki pa že pripravljajo tožbo,« je dejal po poročanju portala MMC.

Postopek, ki teče proti slovensko-kanadskem poslovnežu, je trenutno brezpredmeten, Wolf pa bi lahko tako celo obiskal Slovenijo. Kanadski policisti so ga na podlagi mednarodne tiralice aretirali 20. januarja, teden dni pozneje pa je sodnica zanj določila 1,2 milijona dolarjev varščine.

Zahteval bo milijone

»Denar, ki sem ga dal za varščino, bom zdaj potrošil za advokate. Tožil bom za 100 milijonov dolarjev. Boste videli, kako dobra reklama bo to za Slovenijo. Fox TV in tudi kanadska televizija želita vedeti, kaj se je zgodilo. In zdaj imam možnost, da povem, kaj se je zgodilo,« je dejal Wolf, ki je prepričan, da na koncu pravica vedno zmaga.

Poslovnež je zaradi vsega skupaj razburjen, dejal je, da je »treba vendar dokazati, da sem kaj naredil. Gospoda Janše niti poznal nisem. Niti Krkoviča. Poznal sem Zagožna, saj sem želel pomagati takrat, ko nihče ni vedel, kaj je Slovenija. In kaj sem za to dobil?«

Sodbe mu niso izrekli

Wolf je obtožen v zadevi Patria na dunajskem deželnem sodišču. Zaradi njegove odsotnosti mu sodbe niso izrekli, je pa na sojenju na Dunaju in v Sloveniji zanikal vse obtožbe. Ob prijetju v Kanadi pa je dejal, da je zaporni nalog politično motiviran, afera pa naj bi bila samo pretveza.

Deli s prijatelji