PONOVLJEN RAZPIS ZZZS

Vztrajajo! Na stolček bi radi sedli isti

Objavljeno 27. februar 2015 09.15 | Posodobljeno 26. februar 2015 16.46 | Piše: STA, S. U.

Za generalnega direktorja ZZZS se ponovno potegujejo isti kandidati.

Samo Fakin.

LJUBLJANA – Na ponovljeni razpis za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so se ponovno prijavili generalni direktor Samo Fakin, direktor področja financ in računovodstva na ZZZS Janko Štok, zdravnik koncesionar iz Juršincev Miro Lasbaher in nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Zvonko Zinrajh.

Noben kandidat ni prejel večine glasov

Isti kandidati so se potegovali tudi na prvem razpisu za generalnega direktorja, a takrat noben kandidat ni prejel večine glasov navzočih članov upravnega odbora ZZZS.

S poročilom razpisne komisije, ki je pregledala prijave, se je danes seznanil upravni odbor ZZZS. Sklenil je, da vse štiri kandidate, ki so se prijavili na razpis in tudi izpolnjujejo pogoje, povabi na razgovor in se seznani z njihovimi programi. Seja bo 3. marca 2015, so sporočili iz ZZZS.

Na tej podlagi bo upravni odbor oblikoval predlog izbire kandidata za generalnega direktorja ZZZS in ga posredoval skupščini zavoda v imenovanje. Skupščina ZZZS bo nato na prvi naslednji seji odločala o imenovanju generalnega direktorja. Sklep o imenovanju mora potrditi še DZ.

Konec mandata 15. maja letos

Štiriletni mandat generalnemu direktorju ZZZS Fakinu poteče 15. maja letos.

Deli s prijatelji