Vulkanizerji v torek še ne bodo delali, Kacin napovedal nov datum

Da bo po praznikih prišlo do postopnega sproščanja ukrepov, je minuli teden napoveal tudi minister Počivalšek.
Fotografija: Jekleni konjički bodo morali še malo potrpeti z zimskimi gumami. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Jekleni konjički bodo morali še malo potrpeti z zimskimi gumami. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Del vladne ekipe in strokovne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje na večernem sestanku na Brdu pri Kranju usklajuje naslednje korake odziva na epidemijo novega koronavirusa, je za Televizijo Slovenija pojasnil Jelko Kacin. Pojasnil je, da bodo jutri še veljale vse omejitve in prepovedi, saj odloka še niso sprejeli.

Jelko Kacin. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Jelko Kacin. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Kljub temu da je Kacin minuli teden naznanil, da bi v primeru pozitivnih trendov v nekaterih gospodarskih panogah rahljali ukrepe takoj po velikonočnih praznikih, pa bo to po njegovih besedah najprej mogoče v drugi polovici tedna. »Ali bodo vulkanizerji lahko začeli delati, je odvisno od strokovne skupine in uskladitve ukrepov med ministrstvi, za to pa potrebujemo dan ali dva.«

Čeprav zadnji uradni podatki kažejo na umirjanje števila novih okužb, je Kacin izpostavil, da podatki iz preteklih dni niso najbolj reprezentativni, saj ob koncih tedna opravijo manj testiranj. Jasnejša bo slika po znanih podatkih za torek. Prvi odlok, ki ga bodo spremenili, bo pomenil konec obveznega nošenja rokavic v trgovinah, sprejem in vsebina drugega odloka pa je odvisna tudi od dogovorov danes.
Preberite tudi: Počivalšek: Vulkanizerji in avtomehaniki bodo kmalu začeli delati (VIDEO)
Na nocojšnjem sestanku želi vlada preveriti, kateri ukrepi še manjkajo in kaj bi lahko še storili, še posebej za varovanje domov starejših občanov, ki so ta trenutek zelo pomembno žarišče novih okužb.

Da bo po praznikih prišlo do postopnega sproščanja ukrepov, je minulo sredo napovedal tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Med storitvenimi dejavnostmi, ki se jim obeta, da bodo prišle na vrsto prve, je poleg trgovin z gradbenimi materiali omenil vulkanizerje, avtopralnice in avtomehanike.

V Trgovinski zbornici Slovenije so predlagali, da se po velikonočnih praznikih začnejo postopoma odpirati trgovine z gradbenim in instalacijskim materialom, teden dni pozneje pa še trgovine s pohištvom in belo tehniko.

Na vladno dopolnitev odloka se tako še čaka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije