MARIBOR

Vstajniki spet pri županu, mestni svet še ni odstopil

Objavljeno 05. april 2013 10.51 | Posodobljeno 05. april 2013 10.51 | Piše: D. P., STA

Andreju Fištravcu ne dovolijo, da bi na ponedeljkovi seji prisostvovalo več občanov.

Protesti v Mariboru.

MARIBOR – Mariborski vstajniki bodo tri dni pred tem, ko bo Andrej Fištravec tudi uradno prevzel županski položaj, kljub temu da so ga tudi sami podprli na marčevskih nadomestnih volitvah, znova opozorili na svoje zahteve po odstopu celotnega mestnega sveta. Drevi ob 18. uri se bodo zbrali pred mestno občino, kjer pričakujejo tudi novoizvoljenega župana.

Spomladansko čiščenje

Anonimni organizatorji shoda na facebook strani Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora so tokratni protest poimenovali Spomladansko čiščenje, kot so pojasnili, pa so ga tokrat pripravili, »ker se podrepniki še vedno niso umaknili in se držijo svojih stolčkov«.

»Mestni svet še kar ne odstopi, čeprav so obljubljali, da bodo to storili takoj po sprejemu proračunu, ki so ga sprejeli že ob koncu februarja. Kako lahko takim ljudem še verjamemo? Prišla je pomlad in z njo spomladansko čiščenje,« so zapisali na družabnem omrežju in dodali, da mestni svet mora oditi, zato jim bodo prišli sporočit, da se sneg topi in da je čas, da se umaknejo ljudstvu in ljudski volji.

Bo spregovoril?

Novoizvoljeni mariborski župan, ki je v predvolilni kampanji večkrat poudaril, da prihaja iz vstajniških vrst, vstajniki pa so ga pred volitvami tudi podprli, je na soočenju v organizaciji Skupine 29. oktober dejal, da ne vidi razloga, da na taki vstaji ne bi bil govornik. Ali bo danes na protestu res spregovoril, še ni znano, bo pa zagotovo držal obljubo in se protesta udeležil, je zagotovil na facebooku.

Fištravec je želel ponedeljkovo sejo, na kateri bo tudi uradno postal župan, preseliti v večjo dvorano in s tem uresničiti želje večjemu številu občanov, da bi lahko sejo spremljali tudi v živo, a so odgovorni na Mestni občini Maribor njegovo prošnjo že zavrnili.

Deli s prijatelji