NI MISLIL TAKO

Vstajnik Lubej klonil, Vinku Gorenaku se opravičuje

Objavljeno 27. oktober 2013 22.15 | Posodobljeno 27. oktober 2013 22.15 | Piše: P. J.

Nekdanji minister za notranje zadeve je napovedal, da bo aktivista tožil, če se mu ne opraviči.

Gorenakova usoda bo znana v torek.

LJUBLJANA – Vstajnik Uroš Lubej se je opravičil Vinku Gorenaku. Nekdanji notranji minister v Janševi vladi je na svojem blogu napovedal, da bo zaradi besed, ki jih je v 24ur Zvečer izrekel Lubej, tožil aktivista Vseslovenske ljudske vstaje.

Kot je pojasnil, je v oddaji dejal: »Smer, v kateri gre slovenska politika, je v popolnem nasprotju s tistim, kar smo zahtevali na ljudskih vstajah. Po drugi strani pa je treba reči, da smo tiste najbolj osovražene politike, tudi skorumpirane, kot je bil Kangler, pa tudi Janša, Gorenak, odstranili z oblasti in mislim, da se nikoli več ne bodo vrnili na oblast«.

Lubej je pojasnil, da je bilo sporočilo njegove izjave razumljeno drugače, kot je želel. »Sporočilo moje izjave je bilo v tem, da so pod pritiskom ljudskih vstaj odstopili skorumpirani politiki, kot je bil Kangler, in da so bili primorani oditi osovraženi politiki, kot sta bila Janša in Gorenak. Vinko Gorenak je, glede na zapis na njegovem blogu, napačno razumel, da sem tudi njega označil za skorumpiranega. Za tako trditev nimam nobenega razloga, saj Gorenak, vsaj kolikor je meni znano, ni v nikakršnem sodnem postopku, kaj šele, da bi bil pravnomočno obsojen zaradi korupcije.«

Za konec je še zapisal, da sprejema dejstvo, da je poslanec SDS njegovo izjavo razumel kot žalitev, za kar se mu opravičuje.

Deli s prijatelji