Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

KONEC AGONIJE

Vsi rešitelji izpuhteli, predlog za stečaj Primorja vložen

Objavljeno: 05.06.2012 12:39Posodobljeno: 05.06.2012 13:23

Stavkovni odbor Primorja je na Okrožnem sodišču v Novi Gorici vložil predlog za stečaj ajdovskega gradbenega podjetja.

  • Usoda ajdovskega podjetja je zapečatena.

AJDOVŠČINA – Ameriških rešiteljev ni bilo na spregled, Dušan Črnigoj je znova snedel dano besedo, delavcem Primorja, ki še čakajo aprilske plače, pa je prekipelo. Kar so napovedali, so tudi uresničili: stavkovni odbor Primorja je namreč na Okrožnem sodišču v Novi Gorici vložil predlog za stečaj ajdovskega gradbenega podjetja. Predlogu, ki ga je vložil vodja stavkovnega odbora Primorja Damjan Volf, je bil priložen dokument o insolventnosti, ki ga je podpisal tudi edini preostali član uprave Primorja Štefan Činč.

»Imamo dokazilo edinega preostalega člana uprave Štefana Činča o tem, da je podjetje insolventno. Tu so uprava in lastniki Primorje Holdinga izpolnili del obljube, da bodo koordinaciji sindikata pomagali pri vložitvi predloga za stečaj,« je dejal Volf.

Predlog za stečaj so vložili za tri podjetja iz skupine Primorje – Primorje, Primorje Instalacije in Primorje Avtoservis. V teh treh podjetjih je po Volfovih podatkih približno 750 zaposlenih, za mnoge med njimi pa bodo zelo težko našli novo zaposlitev.

Povezane vsebine

Osrednje novice

Oseba z vrlinami

Šolski sistem sloni na pridobivanju vrlin, ne na posredovanju znanja.

Pomoč med sosedi dovoljena, sprejete tudi vrednotnice

DZ je sprejel prenovljeni zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (1)

Slika za %user
Anonimen uporabnik 05. junij 2012 ob 17:55

Černigoja v čuzo in to takoj, brez pardona!