RAZSTAVA

Vsaka nosi svojo zgodbo

V Mladinskem centru razstava poslikanih panjskih končnic. Pozneje bodo krasile čebelnjak na Stavešinskem Vrhu.
Fotografija: Natečaj je razpisalo Ustvarjalno društvo Art klub 7.
Odpri galerijo
Natečaj je razpisalo Ustvarjalno društvo Art klub 7.

Ob praznovanju 25. občinskega praznika občine Gornja Radgona so v prostorih domačega mladinskega centra na Trgu svobode odprli razstavo panjskih končnic. Ustvarjalno društvo Art Klub 7 je na pobudo mlade čebelarke in članice društva Urške Fridau organiziralo natečaj in razstavo. Ideja je vzniknila med minulo epidemijo, ko je Urška Fridau svoj čas namenila skrbi za zelišča in čebelice. Utrnila se ji je misel, da bi svojo ustvarjalnost delila z drugimi.
Svoja dela je poslalo 27 ustvarjalk in ustvarjalcev. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Svoja dela je poslalo 27 ustvarjalk in ustvarjalcev. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

»Junija je naše Ustvarjalno društvo Art klub 7 razpisalo natečaj Poslikava panjskih končnic. Ker vsaka končnica nosi svojo zgodbo, je bila nujna ureditev priložnostne razstave,« pravi akademska slikarka Aleksandra Fekonja iz Art kluba 7. Kot dodaja, se v »društvu Art Klub 7 zavedamo, da so poslikane panjske končnice del slovenske zgodovine. Gre za ljudsko umetnost, ki je vzklila v osemnajstem stoletju, rodila se je tako rekoč sama od sebe iz ljudske zavesti. Skozi motive se zrcalijo bajke, povesti in zgodbe iz preteklosti.«


Svoja dela je na natečaj poslalo 27 ustvarjalk in ustvarjalcev različnih starosti. Njihove umetnine so do konca oktobra na ogled v Mladinskem centru Gornja Radgona, pozneje pa bodo krasile čebelnjak na Stavešinskem Vrhu nedaleč od mesta penine in sejmov Gornje Radgone.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije