NAPAKE

Vrtec na Dolomitski brez dovoljenja za varovanje otrok

Objavljeno 16. januar 2014 20.10 | Posodobljeno 16. januar 2014 20.10 | Piše: STA, Mo. S.

Vodja varstva Andi Žabkar naj bi to dejavnost »verjetno opravljal na črno«, študentk pa naj ne bi plačeval.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Inšpektorat za šolstvo je danes opravil nadzor v zasebnem vrtcu na Dolomitski 32 in zaradi nevarnih stopnic odredil prepoved uporabe zgornjih prostorov vrtca za otroke. Pristojno ministrstvo je sporočilo, da vrtec na tem naslovu ni vpisan v razvid, zato je že v teku postopek upravne izvršbe.

O opozorilih študentk, ki so otroke pazile, je v sredo sicer poročal Planet TV. Ena od njih je pojasnila, da vrtec za varstvo otrok ni primeren, stopnice pa so celo zelo nevarne, saj so zelo strme in brez ograje. Za otroke neprimerna naj bi bila tudi hrana, zasledile pa so tudi nepravilnosti pri vodenju vrtca. Vodja varstva Andi Žabkar naj bi to dejavnost »verjetno opravljal na črno«, študentk pa naj ne bi plačeval.

Žabkar potrdil namigovanja

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so potrdili, da zasebni vrtec na Dolomitski 32 ni vpisan v razvid, ministrstvo pa ne vodi niti postopka za vpis v razvid. Da nima dovoljenja za varovanje otrok, je za Svet na Kanalu A potrdil tudi Žabkar sam.

Inšpektorici za šolstvo sta sicer današnji nadzor opravili po uradni dolžnosti oziroma zaradi zagotavljanja varnosti otrok. Ugotovili sta, da je zavezanec v času nadzora varoval dva otroka. Ker stopnice, ki vodijo v zgornje nadstropje vrtca, niso bile zaščitene in so predstavljale neposredno nevarnost za otroke, pa sta odredili takojšnjo začasno prepoved uporabe zgornjih prostorov za otroke.

Deli s prijatelji