VREMENSKA

Vročine za zdaj konec, fronta napoveduje konkretno ohladitev

Objavljeno 24. julij 2015 20.06 | Posodobljeno 24. julij 2015 20.06 | Piše: Mo. S.

Temperature bodo okoli 25 ali 26 stopinj, kar je precej manj, kot smo bili v zadnjih dneh vajeni.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Po vročih in vremensko napornih dnevih nas vendarle čaka konkretnejša ohladitev, saj nas bo ob koncu tedna dosegla hladna fronta, ki bo ozračje za trenutne razmere dobro ohladila. Vsaj za nekaj časa.

»V soboto bo še sončno, marsikje vroče, popoldne in proti večeru se bodo pa že pojavljale nevihte in se marsikje zavlekle tudi v noč na nedeljo,« napoveduje Jure Cedilnik z Agencije RS za okolje (Arso). V noči na nedeljo se je napovedala hladna fronta, ki s seboj torej prinaša padavine in nižje temperature.

V nedeljo zjutraj bo ponekod še deževalo, čez dan pa se bo počasi jasnilo. Temperature bodo okoli 25 ali 26 stopinj, kar je precej manj, kot smo bili v zadnjih dneh vajeni. Precej bolj sveže bo. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne pa lahko v gorah nastane kakšna nevihta.

Ne, vročinskega vala še ni na vidiku

Kako pa kaže za prihodnji teden? Po napovedih Cedilnika kakšnega novega vročinskega vala (še) ni na vidiku. »Videti je, da bo kar ustaljeno,« pravi in dodaja, da se bodo dnevne temperature večinoma gibale okoli 30 stopinj Celzija, ponekod lahko morda tudi več. Tudi 10-dnevna vremenska napoved pravi, da še ne bo vroče. V drugi polovici naslednjega tedna se nam namreč obeta še ena hladna fronta, bo pa več o njenem gibanju seveda znano čez nekaj dni.

Deli s prijatelji